DAVOR BERNARDIĆ: Stanje u dječjim vrtićima je zabrinjavajuće; tražimo raspravu u Skupštini

DAVOR BERNARDIĆ: Stanje u dječjim vrtićima je zabrinjavajuće; tražimo raspravu u Skupštini

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u srijedu zabrinjavajućim stanje u gradskim dječjim vrtićima te najavio da će zagrebački SDP-ovci zatražiti da se rasprava o tom problemu uvrsti u dnevni red 40. sjednice Gradske skupštine kako bi se dala potpora roditeljima i djeci te ponudila rješenja za bolji položaj odgajateljica.

“Zahtijevamo da se ‘pod hitno’ raspravi kako smanjiti broj djece u vrtićkim grupama, jer je u nekima i po 30 djece, i kako pomoći odgajateljicama da za svoj rad budu adekvatno plaćene”, rekao je Bernardić koji također želi potaknuti gradnju novih područnih i mobilnih vrtića koje je, kako dodaje, prije četiri godine obećao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Smatra da bi se trebao izraditi plan po kojem bi roditelji za svoje dijete u vrtiću mogli izabrati besplatno učenje stranog jezika i sportsku aktivnost. “To je vrlo bitno za razvoj djece i na tome ćemo inzistirati”, rekao je Bernardić te izrazio nadu da će rasprava o tome biti uvrštena na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine.

Bernardić je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao i kako podržava prijedlog da se zastupnike u Gradskoj skupštini ne plaća ako ne dolaze na sjednice.

Na pitanje ima li podršku predsjednika SDP-a u kandidaturi za gradonačelnika Zagreba odgovorio je kako “to treba pitati Milanovića”, a što se njega osobno tiče, spreman je, kaže, preuzeti odgovornost za Zagreb.”Kada SDP na slijedećim izborima pobijedi u Zagrebu, izradit ćemo mrežu vrtića i riješiti taj problem na zadovoljstvo teta koje odgajaju djecu i roditelja”, dodao je.

Komentirajući raspuštanje SDP-ovog splitskog ogranka, rekao je da je svoje mišljenje već dao na stranačkim tijelima. Ponovio je i kako se nada da će pobijediti ljubav te da se i u Bibliji kaže da nikada ne smiješ drugima raditi ono što ne želiš da tebi drugi rade.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply