VIDEO/JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Darinko Kosor je podnio, ali nije potpisao ostavku!

VIDEO/JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Darinko Kosor je podnio, ali nije potpisao ostavku!

Potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević, nakon ostavke Darinka Kosora na mjesto predsjednika Gradske skupštine, najavila da će se na sljedećoj sjednici 19. svibnja izabrati novi predsjednik koji bi trebao biti iz HDZ-a.

– Na idućoj sjednici “presjeći ćemo agoniju koja nam se događala” i  dobiti čistu situaciju da se zna tko je pozicija, a tko je opozicija,- istaknula je Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za novinare.

Bandićeva stranka vidi HDZ kao partnera

Na pitanje novinara vidi li sebe na mjestu predsjednice zagrebačke Gradske skupštine, odgovorila je kako se ne vidi na tom mjestu niti joj je ponuđeno, već kao partnera očekuje HDZ. Podsjetila je kako je Klub HDZ-HSP AS-BUZ podržao gradski proračun, što je znak da su spremni na razgovor o formiranju većine u Gradskoj skupštini.

– Legitimno je da se Kosor počeo pripremati za lokalne izbore sljedeće godine, no to se ipak ne smije raditi na takav način,- kaže Pavičić Vukičević. optužila je Kosora da se okoristio GUP-om iz 2001. godine, kada je bio Bandićev zamjenik, kako bi izgradio vilu na Pantovčaku.

Komentirajući Kosorovu ostavku, podsjetila je da on prije šest mjeseci nije podržao gradski proračun, što je bio razlog za ostavku puno ozbiljniji od razloga koje Kosor danas navodi. No, tada je Domoljubna koalicija, čiji je član i HSLS, bila u neizvjesnim pregovorima s Mostom, pa je Kosor pričekao da vidi kako će se situacija razviti.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto/Video: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply