Darinko Kosor podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradske skupštine

Darinko Kosor podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradske skupštine

Na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Darinko Kosor podnio je ostavku na mjesto predsjednika, nakon odrađene tri godine mandata.

Jedan od razloga ostavke Kosor navodi natječaj koji je raspisao Grada za kupnju novih automobila, to je bila kap koja je prelila čašu, te GUP koji još uvijek nije donesen, privođenje bivšeg gradskog pročelnika za zdravstvo Zvonimira Šostara, najave o daljnjim privođenjima, nemogućnost kontroliranja većine u Gradskoj skupštini.

–  Razlog zbog kojeg sam podnio ostavku, je moja procjena da nakon tri godine što sam bio predsjednik Gradske skupštine ne mogu više kontrolirati skupštinsku većinu koja bi donosila štetne odluke za građane Grada Zagreba i za sami Grad Zagreb. Ima tu i puno povoda, zadnjih dana jedan je prolongiranje izmjene GUP-a, koji se trebao donijeti u petom mjesecu, pa je to već otišlo u deveti, deseti mjesec, to je za mene veliko razočaranje. Prošle godine sam radio tribine na temu GUP-a, obećavao građanima da ćemo do proljeća ove godine donijeti izmjene i dopune GUP-a Zagreb. Tu je i suludi natječaj za automobile oko 50 milijuna kuna, u ovako teškoj gospodarskoj situaciji. Na kraju su ta svako tjedna hapšenja bivših pročelnika, a čujem da će ih biti još. Sve pozitivne mogućnosti svog djelovanja sam iscrpio i časno podnosim ostavku.- rekao je Darinko Kosor.

Kosor je o svojoj ostavci obavijestio članove Kluba i koalicije, HSLS i HSS, o njegovoj ostavci razmatrat će se na Skupštine 19. svibnja, ali se o njoj neće raspravljati, već će se samo usvojiti.

Darinko Kosor bio je jedan najštedljivijih predsjednika Gradske skupštine, na putovanja u inozemstvo  i reprezentaciju u tri godine koliko je obnašao funkciju predsjednika Gradske skupštine potrošio nula kuna, u službene svrhe koristio je automobil srednje klase Škodu Octaviu.

Tko će zasjesti na mjesto Darinka Kosora i odraditi, zadnju godinu mandate ovog saziva  Gradske skupštine, saznat će se za dva tjedna, 19. svibnja 2016., na 40. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.

Leave a Reply