GRADSKA SKUPŠTINA: Nabava skupih automobila i upravljanje gradskom imovinom na aktualnom satu

GRADSKA SKUPŠTINA: Nabava skupih automobila i upravljanje gradskom imovinom na aktualnom satu

Aktualni sat 38. sjednice Gradske skupštine prošao je relativno mirno jer niti jedno od petnaest postavljenih pitanja gradonačelniku, nije izazvalo veće rasprave na relaciji zastupnika i gradonačelnika.

Zastupnik Nenad Matić (HSS) postavio je pitanje o projektu koji je najavljivan već duže vrijeme Zagreb na Savi.

– Projekt Zagreb na Savi, može početi s obzirom da je vaša stranka dio vladajuće koalicije, zato smatram da bi se taj projekt mogao realizirati.- rekao je Nenad Matić.

– Ulijevam nadu u projekte koje smo trebali realizirati, do sada sam imao sastanke sa većinom  ministara i svakako da smo razgovarali o realizaciji projekata koji su u planu realizacije u Gradu Zagrebu, tu spada i projekt Zagreb na Savi.- odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

Dominik Etlinger postavio je pitanje vezano za upravljanje Gradskom imovinom, o kojoj se po mišljenu zastupnika ne brine dovoljno dobro.

– Upravljanje gradskim prostorima nije dovoljno transparentna i na loš način se upravlja  njima.- rekao je Dominik Etlinger.

– Ako znate bilo koji prostor koji nije na transparentan način dat u najam, vaša dužnost je da to prijavite meni ili nadležnom uredu u Gradu. Vaše mišljenje bitno se razlikuje od mišljenja državne revizije, koja je dala prolaznu ocjenu upravljanju prostorima u vlasništvu Grada Zagreba.- odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

Dan Špicer osvrnuo se na nedavne incidente koji su se događali u proteklim tjednima u Zagrebu.

– U Gradu Zagrebu u posljednja dva tjedna svjedočili smo cijelim nizom nemilih događaja. Troje pješaka je usmrćeno od strane pijanog vozača, imali smo pucnjavu na Peščenici, likvidaciju na Trnju, propucana stakla na dva tramvaja u Maksimiru, u dvorište romskog vrtića bačena je bomba, tri dana kasnije u istom naselju tri ulice dalje izgorila je kuća jednoj romskoj obitelji. Osim što policija do danas nije predočila nikakve rezultate istraga. Gradonačelniče od vas tražim da od policije i ostalih nadležnih službi zatražite očitovanje o sigurnosti građana Grada Zagreba.- rekao je Dan Špicer.

– Biti ću kratak, ozbiljno razmišljam o odlasku iz Zagreba dok se situacija ne smiri. Bio sam na zgarištu, sklonili smo ljude na sigurano, pružili smo im krov nad glavom i topli obrok, a što se tiče ostalih stvari pustimo policiju da odradi svoj posao.- rekao je Milan Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je u stanci sjednice Gradske skupštine, nabavu novih automobila za Gradsku upravu i Zagrebački holding, ali je opovrgnuo da je među njima i novi BMW 7, kako su objavili mediji.

Na pitanje novinara nabavlja li Grad Zagreb nove automobile u vrijednosti većoj od 55 milijuna kuna, Bandić je odgovorio da će Zagreb umjesto 99 automobila operativnim leasingom nabaviti 83, što je 20 posto manje, a Holding će umjesto 257 automobila nabaviti 194, što je 25 posto manje. To godišnje stoji 10,5 milijuna kuna, odnosno 44 milijuna kuna za četiri godine.

Novinare je zanimalo je li među tim autima i luksuzni BMW 7, o čemu su pisali mediji, a na aktualnom satu Gradske skupštine rekao je SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger, jer po specifikacijama tako ispada.

Nema nikakvog BMW-a 7 i nikakvih BMW-a, ustvrdio je Bandić dodavši kako je nedavno tijekom zagrebačkog Auto Showa sjeo u električni BMW, pa je nekima “proradila mašta”. “Očito iz toga misle da ću kupiti BMW-a. Moram reći da sam prije pet dana išao u Amsterdam s Airbusom, ne bi me iznenadilo da objavite da ću kupiti Airbus”, rekao je Bandić novinarima.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply