Zagrebački plesni centar pripojit će se ZKM-u

Zagrebački plesni centar pripojit će se ZKM-u

Zbog racionalizacije poslovanja Zagrebački plesni centar pripojit će se Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), najavio je u nedjelju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kazavši da sadržajno Plesni centar “može biti samo bolji.”

 

Na pitanje novinara je li potpisao da prostor Plesnog centra u Ilici ‘ide Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM)’, Bandić je odgovorio da to nije točno jer Plesni centar ‘ne ide nigdje iz Ilice’.

Istaknuo je kako racionalizacijom poslovanja idu pripojiti ZKM-u Plesni centar, a da njegov sadržaj može biti samo bolji.

“Ne ide ZKM-u (prostor Plesnog centra u Ilici) nego racionaliziranjem poslovanja idemo pripojiti ZKM-u Plesni centar i ništa se drugo neće dogoditi. Sadržaj ostaje, sve ostaje na svom mjestu. Nigdje ne ide iz Ilice i sadržaj može biti samo bolji”, rekao je Bandić, dodavši da koliko on zna ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović radi taj posao najbolje u Hrvatskoj.

“Prema tome, pustite gospođi da radi svoj posao, ono što najbolje zna”, kazao je Bandić, napomenuvši da je Abramović “izvorno iz tog (plesnog) faha. Imamo sreću”, istaknuo je Bandić u zagrebačkom naselju Peščenica, gdje je u Kozari putevima posjetio romsku deseteročlanu obitelj.

Ravanteljica ZKM-a Snježana Abramović Milković plesačica je suvremenog plesa, koreografkinja i kulturna menadžerica. Završila je Školu za balet i ritmiku Ana Maletić u Zagrebu, i diplomirala eksperimentalnu biologiju na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Do 2004. profesionalno je plesala u Zagrebačkom plesnom ansamblu u zapaženim predstavama suvremenog plesa, a od 1992. do 2014. bila je i umjetnička voditeljica te renomirane umjetničke organizacije. Repertoarno je profilirala Zagrebački plesni ansambl i pokrenula brojne međunarodne koprodukcije. Surađujući s priznatim domaćim i stranim umjetnicima, ansambl je pod njezinim umjetničkim vodstvom ostvario dvadeset dvije cjelovečernje predstave i više od petnaest koprodukcija te gostovao u brojnim svjetskim kazalištima i na renomiranim međunarodnim festivalima.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply