Vesna Kusin posjetila zgarište obiteljske kuće i obećala svu pomoć Grada Zagreba

Vesna Kusin posjetila zgarište obiteljske kuće i obećala svu pomoć Grada Zagreba

U Zagrebačkom naselju Kozari bok u noći sa srijede na četvrtak izgorjela je baraka peteročlane romske obitelji. Detalji kako je do požara došlo policija će iznijeti sutra, a noćas će policija pojačati nadzor u naselju.

Nedaleko od barake u kojoj se dogodio požar, u ponedjeljak je u dvorište romskog vrtića bačena bomba, uslijed eksplozije došlo je do oštećenja fasade, vrata i prozora kuće.

Zgarište kuće romske obitelji posjetila je zamjenica  zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin, u društvu pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavla Kalinića i predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba Muhameda Zahirovića.

– Policijska uprava Zagrebačka je pomogla na način da će pojačati nadzor. Ne zna se uzrok, to će policijski očevid utvrditi, ali ćemo pojačati nadzor da se ovo opet ne dogodi. –  rekao je Pavle Kalinić.

Peteročlana romska obitelj, čija je baraka izgorjela bit će smještena u Prihvatilište za beskućnike u Kosnici.

– Svima je poznato što se ovdje noćas dogodilo, kuća je potpuno uništena. Grad Zagreb koji naravno brine o svojim građanima, a pogotovo o ovom naselju Kozari Boku, odmah je organizirao da se ova obitelj preseli kod nas u Kosnicu gdje će imati normalan život, hranu, stan i bit će opskrbljeni dok se ne riješi njihova stambena situacija. – rekla je Vesna  Kusin, zamjenica  zagrebačkog gradonačelnika.

– Smjestit će se obitelj u Kosnici, kao što je gospođa zamjenica Kusin rekla. Vidjet ćemo šta možemo napraviti za ovu obitelj, a institucije molimo da što bolje odrade svoj posao kao što je gospodin Kalinić rekao. – rekao je Muhamed Zahirović, predsjednik Romske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply