ANKA MRAK TARITAŠ: Izgradnja mostova preko Save, rješenje za prometne čepove

ANKA MRAK TARITAŠ: Izgradnja mostova preko Save, rješenje za prometne čepove

Predsjednica GO HNS-a Grada Zagreba, potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš, održala je konferenciju za novinare na temu: Kako riješiti prometne probleme na kritičnim točkama.

Nakon što su prije desetak dana  upozorili na probleme radnog vremena u dječjim vrtićima, u Zagrebu ima 60 vrtića, odnosno 200 objekata, a jedan jedini objekt u gradu radi u dvije smjene, tako je danas bila tema: Kako riješiti prometne gužve na frekventnim raskršćima.

– Nije nikakva novost da imamo u Gradu Zagrebu raskrižja na kojima se događa gusti promet, to se može riješiti na dva načina jedan način je kratkoročan, uvođenjem pametnih semafora i denivelacijom raskrižja. Dok je dugoročno rješenje u izgradnji dvaju mostova koji bi uveliko rasteretili promet.- rekla je Mrak Taritaš.

– U 16. godina ništa se bitno nije  dogodilo po pitanju izgradnje mosta, za izgradnju jednog mosta potrebno je četiri godine, a trošak bi bio nešto veći nego od troškova za izgradnju  fontana.- zaključila je Anka Mrak Taritaš.

Za deset dana Gradska organizacija HNS-a upoznat će nas sa novom temom ili novim problemom u Zagrebu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply