Gradonačelnik Bandić podržao akciju Činčile su zakon

Gradonačelnik Bandić podržao akciju Činčile su zakon

Prijatelji životinja pozvali u subotu 16. 4. na fotkanje na zagrebačkome Cvjetnom trgu. Fotkanju se pridružio gradonačelnik Milan Bandić.

– Protiv sam ubijanja životinja zbog oblačenja, a i uopće sam protiv ubijanja životinja. Spasimo činčile i spasimo sve životinjice s ovakvim prekrasnim krznima” – rekao je gradonačelnik Milan Bandić na Cvjetnom trgu.

Nakon što je kampanja ”Činčile su zakon” ugledala svjetlo dana na plakatima diljem Hrvatske i putem videoporuka njezinih ambasadora: Gorana Višnjića, Vanne, Ivice Kostelića, Luke Nižetića i Ive Šulentić, u subotu 16. travnja 2016. od 11 do 13 sati zaživjela je i na zagrebačkome Cvjetnom trgu.

– Slika govori više od riječi i upravo zato pozivaju se svi da virtualnim i ostalim prijateljima pokažu svoj pozitivan stav o zabrani uzgoja životinja za krzno. Svi koji se slažu s Goranom, Vannom, Ivicom, Lukom i Ivom te žele pomoći činčilama, psima i ostalim životinjama, na najlakši mogući način mogu uputiti i svoje prijatelje, poznanike i obitelj da dignu glas za bolji Zakon o zaštiti životinja”, istaknuo je Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Zainteresirani su mogli istoga trena učitati fotografije na Facebook, Twitter i e-mail, izravno iz kabine Photo Bootha, a dobili su i printanu fotografiju za uspomenu na svoju podršku kampanji.

U Hrvatskoj je još od 2007. godine donesena zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo više od 73 posto građana. Takvu značajnu odluku donijele su države kao što su: Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Slovenija, Makedonija, Srbija i BiH, a mnoge države idu prema zabrani. Umjesto vraćanja unatrag, ova izmjena Zakona može se iskoristiti za poboljšanje zakonskih odredbi, poput uvođenja zabrane ubijanja pasa u skloništima.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti kampanji “Činčile su zakon” i potpisivanjem peticije na www.prijatelji-zivotinja.hr te promjenom profilne fotografije na Facebooku putem aplikacije Twibbon: http://goo.gl/DVeuzw preko koje je na ovaj način dosad kampanju podržalo stotine ljudi. Upute se nalaze na www.facebook.com/CincileSuZakon. Video “Činčile su zakon” može se pogledati i na YouTube kanalu Prijatelja životinja: www.youtube.com/afcroatia.

Foto: Mario ĆUŽIĆ//ZNA

Leave a Reply