Milan Bandić nakon sanacije rupe, pustio u promet Slavonsku aveniju

Milan Bandić nakon sanacije rupe, pustio u promet Slavonsku aveniju

Slavonska avenija u utorak navečer otvorena je za promet u punom profilu nakon dovršetka sanacije rupe koja se bila otvorila prije tjedan dana na djelu te prometne zagrebačke ulice.

Cestu je u promet pustio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se još jednom ispričao građanima zbog prometnih gužvi.

“Zagrepčani su opravdano jamrali i iščekivali da se ovo završi”, kazao je gradonačelnik te dodao kako je otvaranje rupe  na toj prometnici bila posljedica kombinacije kretanja podzemnog tla i dotrajale infrastrukture.

Troškovi sanacije, kazao je Bandić, bit će poznati za nekoliko dana nakon što se zbroje sve stavke.

No, kaže, nisu to toliko veliki novci koliko je to igra živaca i strpljenja.

Ustvrdio je kako su prije tri dana najavili da će sanirana prometnica biti otvorena u srijedu navečer, ali su, zahvaljujući “najboljim ljudima” u zagrebačkim cestama, vodoposkrbi i odvodnji pobjedili rok i, dan prije, Slavonsku aveniju pustili u promet.

Bandić je dodao da će Marohnićeva ulica, koja skreće sa Slavonske avenije, biti zatvorena desetak dana.

Voditeljica Vodovoda i odvodnje Štefica Mihalic pojasnila je da nastavljaju raditi kanalizaciju što će biti gotovo za desetak dana.

Puštanje u promet zagrebačke ‘žile kucavice’ došli su popratiti brojni mediji, ali i građani, među njima i autor fotomontaže Leon Žilavi koji je od rupe napravio fontanu.

“Znam da Bandić voli fontane, a ja volim montaže i dogodila se ta fotomontaža koja je postala viralna i koju je u sat vremena vidjelo pola interneta u Hrvatskoj”, rekao je Žilavi čiji se uradak svidio i Bandiću.

Žilavi je na mjesto otvaranja prometnice došao kako bi vidio hoće li Bandić ispuniti obećanje i dati mu medalju. “Slao sam poruke, ali nije odogovorio, morao sam doći osobno, ovo mi je ispala dobra prilika, inače se ne bavim monatažama nego sam mađioničar”, rekao je Žilavi.

Bandić je na novinarsko pitanje o autoru fotomontaže rekao da će ispuniti svoje obećanje i da će dobiti medalju. “Volim se šaliti, čestitam, mislim da je zaslužio medalju i dobit će je, originalan je”, kazao je Bandić te se pozdravio s autorom šaljive fotomontaže.

Tekst: HINA/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply