9. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

9. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

Centar za kulturu Trešnjevka devetu godinu uzastopce organizira Festival dječje knjige koji će se održati od 12.4. do 19.5.2016. s ciljem upućivanja djece u čarobni svijet književnosti.

Festival počinje u utorak 12.4. u 11.00 tradicionalnom ‘berbom slikovnica’ sa stabala u Parku Stara Trešnjevka. Svako dijete koje se u 11 sati ondje pojavi i “ubere priču” otići će kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom ‘ubranom’ sa stabla. Program ‘Uberi priču’ autorski je projekt Sanje Lovrenčić, ostvaren u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona.

Nakon otvorenja festival nastavlja s nizom atraktivnih susreta te ugošćuje mnoge poznate književnike, ilustratore, izdavače, umjetnike.

Autorica festivala Sanja Pilić ove godine za temu ima Alisu u zemlji čuda, maštaonicu u kojoj će i djeca stvarati svoju zemlju čuda. Na festivalu gostuje i Miro Gavran, autor niza naslova i za djecu, bit će govora o inspiraciji, mašti i mnogim „tajnama pisaca“, Kristina Čunović vodi čitaonicu za najmlađe, s Irenom Frantal će djeca izrađivati svoju umjetničku knjigu (book art).

Na susretu sa Sanjom Polak tema će, naravno, biti Dnevnici Pauline P., dok će igraonicu/natjecanje pod nazivom „Potraga za blagom“ voditi Kašmir Huseinović. O dječjoj književnosti na filmu bit će riječi na susretu o filmu ‘Šegrt Hlapić’ kada gostuje redatelj filma Silvije Petranović, a o knjizi i tehnološkim čudima će se raspravljati na susretu s Marinom Gabelicom, dok će Hana Lukas Midžić voditi djecu u Zemlju zmajeva.

Gostuje i Hrvatski savez gluhoslijepih osoba DODIR koji će predstaviti niz aktivnosti kojima promiču dječju književnost, a CMS predstavlja slikovnicu o izbjeglicama.

SVI MOGU SUDJELOVATI NA FESTIVALU!

DARUJTE KNJIGE ZA MALIŠANE GUNJE I MATOŠEVA TOVARNIKA!

I ove godine festival potiče solidarnost kod najmlađih, svi mogu darovati knjige za djecu Gunje i Matoševa Tovarnika. U lipnju festival putuje u Srijem gdje će prikupljene knjige biti predane tamošnjim zaljubljenicima u čitanje i prenesene poruke zagrebačke djece.

Leave a Reply