XIII gimnazija Zagreb : Pobjedom do bronce, srcem za Hrvatsku

XIII gimnazija Zagreb : Pobjedom do bronce, srcem za Hrvatsku

Ekipa XIII. gimnazije iz Zagreba, osvojila je na Svjetskom srednjoškolskom prvenstvu u futsalu, održanom od 3. do 10. travnja u Poreču, brončanu medalju. Ekipa na čelu s trenerom Tomislavom Kramarićem, u završnici se poput „Vatrenih“ 1998. susrela s ekipom Nizozemske te izborila fantastično treće mjesto.

Način na koji su igrači Marko Kozar, Darijo Brkić, Hrvoje Lovrečki, Filip Glavić, Sven Hojski, Lovre Knežević, Ivan Šteko, Luka Viduka, Petar Čujić, Toni Kolega, Fran Lukić, Anđelko Čuljak uz nevjerovatnu potporu svih raspoloživih snaga u Poreču ali i Zagrebu, izborili ovako visoki plasman, dokaz je da je ovo bilo više od igre.

Ekipa XIII. gimnazije bila je jedna od dviju momčadi koje su u Poreču branile hrvatske boje, a do bronce su došli pobjedivši Francusku (2:1), Cipar (3:0), Belgiju (5:5) i Kosovo (6:2), dok su poraz doživjeli samo od Irana.

Trojica filmaša XIII gimnazije bili su istovremeno dio izvršnog tima Svjetskoga školskog prvenstva u futsalu na kojem je XIII. gimnazija osvojila broncu pa se slobodno može reći da je XIII gimnazija „nosila“ prvenstvo na svim terenima, nogometnom i snimateljskom. Dnevna izvješća, fotografije, video prilozi, prijenos energije na sve strane ujedinio je u tom pobjedničkom tjednu i igrače, i učenike, i roditelje i profesore. Jedan je to od najboljih primjera kako škola može potaknuti pozitivnu atmosferu i doći do uspjeha: radom, trudom i zajedničim ciljem.

Doček ekipe koja je još jednom potvrdila sportske uspjehe XIII. gimnazije iz Zagreba i vratila Hrvatsku među prve tri malonogometne momčadi svijeta, organiziran je pred XIII. gimnazijom u 13.13 sati u prisustvu profesora, roditelja, učenika, te čitave ekipe uključujući ravnatelja Želimira Čečuru, profesoricu Anu Đordić te trenera Tomislava Kramarića na najsportskiji način: zajedništvom i pozitivnim nabojem.

Kako je na samom dočeku ekipe naglasio ravnatelj XIII gimnazije iz Zagreba, Želimir Čečura, nakon ovakvog sportskog uspjeha u kojem pobjeđuje isključivo timski rad, čeka ih još jedan tjedan pun obaveza: prijam kod gradonačelnika, ministra pa i predsjednice RH.

Foto: XIII gimnazija

Leave a Reply