FOTO: Otvoren 14. Zagreb Auto Show

FOTO: Otvoren 14. Zagreb Auto Show

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je 14. Zagreb Auto Show, međunarodni salon automobila, gospodarskih vozila, motocikala i prateće industrije, na otvaranju sajma prisustvovali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je sjam i otvorio, ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, voditeljica podružnice Zgrebačkog velesajma Dina Tomšić,

– Na Zagrebačkom velesajmu danas je praznik. Imamo privilegiju organizirati i sa svima vama podijeliti radost otvaranja Zagreb Auto Showa, onog pravog kojeg smo dugo čekali. Na krilima Grada Zagreba, ogrnut pažnjom i potporom hrvatskih gospodarskih i znanstvenih institucija, Zagrebački velesajam danas uistinu živi svoju misiju i ponovno postaje srce poslovne i društvene komunikacije grada Zagreba i Republike Hrvatske.- rekla je Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zgrebačkog velesajma.

Ove godine na Zagreb Auto Show-u nastupa ukupno 440 izlagača iz 33 zemlje, ukupno će biti  70 premijera automobila četiri svjetske vicepremijere , 34 hrvatske premijere, četiri svjetske premijere i jedna  svjetska vicepremijera, tri europske vicepremijere i dvije  hrvatske premijere gospodarskih vozila, te  22 hrvatske
premijere motocikla  i četverocikla.
Prisutan je 81 brand automobila, motocikala i gospodarskih vozila; 29 automobilskih marki,
35 marki motocikala, 17 marki gospodarskih vozila. Prvi put na Salonu automobila prisutna su dva hrvatska proizvođača električnih vozila i skutera.

-Nakon osam sušnih godina ušli smo u 18 veličanstvenih. 18 gradova na svijetu ima čast i zadovoljstvo i privilegiju biti domaćin Auto Showu. To se posrećilo ove godine i Zagrebu da ima svoj Auto Show. Imaju tri dame koje su ovo sve organizirale, a ja samo berem plodove njihovog rada Ana direktorica Zagrebačkog holdinga, Dina direktorica Zagrebačkog velesajmu i Martina direktorica turističke zajednice. Sretan sam i ponosan da je ovdje Hrvatska pamet, Rimac automobili, Docking. Ja se želim zahvaliti glavnom tajniku i hvala vam što ste nam dali da ovo organiziramo. Otvarajući ovo mogu samo reći: Kriza je izazov, dokaz je tome da smo se uhvatili u koštac, zasukali rukave i odlučili ovo organizirati, kriza se ne može riješiti pod staklenim zvonom sjedeći  u kancelariji, kriza se može samo riješiti novim izazovima, novim projektima, a upravo je Zagreb Auto Show prilika. – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, na otvaranju Zagreb Auto Show-a.

Otvorenje Zagreb Auto Showa obogatio je atraktivni scenski nastup Maria i Ane Rucner.

Zagreb Auto Show ima i humanitarnu stranu tako će u petak, 08.04. Salon biti otvoren do 23.00 sata. Istu večer će se održat humanitarni koncert gdje će sav prihod od prodanih ulaznica u razdoblju od 19.00 – 22.30 sati biti darovan KBC Sveti Duh, Klinici za ginekologiju, za kupnju specijalnog nastavka za ultrazvučnu sondu. Nastupaju Natali Dizdar, Dj Akademija i ostali izvođači.

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE
6. do 7. travnja 2016., srijeda – četvrtak 10.00 – 21.00 sati
8. travnja „DUGI PETAK“ 10.00 – 23.00 sati
9. do 10. travnja 2016., subota – nedjelja 09.00 – 21.00 sati
CIJENA ULAZNICE
Ulaznica za jednokratni posjet 35,00 kuna
Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata iumirovljenika 25,00 kuna
Obiteljska ulaznica – paket za 2 odraslih i 2 djece 90,00 kuna
Ulaznica za stalni posjet 110,00 kuna
GLAVNA NAGRADA ZAGREB AUTO SHOW-a za posjetitelje: Volkswagen Up 1.0 l, 60 KS, oprema: take up!, boja: crvena
Ostale nagrade: Ulaznice za Europsko prvenstvo u nogometu, električni bicikl, visokotlačni perač i ostalo

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply