MILAN BANDIĆ: Mi smo za bolji Zagreb i bolju Hrvatsku!

MILAN BANDIĆ: Mi smo za bolji Zagreb i bolju Hrvatsku!

Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti, održala je proslavu prve godišnjice osnivanja u parku Bundek. Na pozornicu uz jezero Bundek popeli su se predsjednici podružnica iz Hrvatske, foruma mladih stranke i foruma žena. Tu je bio i načelnik Gunje Hrvoje Lucić koji je u Bandićevu stranku došao iz SDP-a, saborski zastupnik Miodrag Demo, pomoćnik ministra branitelja, Stjepan Sučić, podpredsjednica Gradske skupštine grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica gradske organizacije zagreb, Ana – Marija Bujas Čelan i mnogi drugi.

Milan Bandić predsjednik stranke, na početku svoga govora pozvao je sve prisutne da odaju počast preminulom dopredsjedniku stranke Jakovu Jaši Bienenfeldu.

– Nomen est omen, ime je znak! Kada smo razmišljali, ja nažalost iz Remetinca, kako ćemo naditi ime stranci, ovdje su moji svjedoci, ja sam rekao nemojte ugasiti ideju, doći ću ja, ne bojte se, vratit ću se, znam da sam nevin. Istina je spora, ali dostižna. oboružna strpljenjem, knjigama, obnovio sam lektiru iz srednje škole, pročitao sam Ivu Andrića i Krležu cijelog. Imao sam vremena, ne bi to nikome želio da doživi, ono što sam ja doživio, da me se zatvori i traže dokazi da sam lopov, a ja nisam lopov! Ja nikome nikad nisam napravio ništa nažao, niti sam ništa uzeo, a najmanje iz proručana građana Grada Zagreba! – rekao je Milan Bandić u svome govoru.

Milan Bandić još rekao kako ne zna ništa drugo osim raditi i biti solidaran s onima koji nemaju i to zna najbolje raditi što je dokazao na čelu Zagreba u proteklih šesnaest godina na čelu Zagreba koji je po njegovim riječima pola Hrvatske.

– Ja to znam raditi najbolje u Gradu Zagrebu i najbolje u Hrvatskoj, a jednog dana ću to pokazati da i to mogu raditi! Rad, rad, rad, solidarnost, solidarnost, solidarnost i ima li ljepšeg programa? Naše ime je naš znak i mi to živimo šesnaest godina! Ali nikad nemojte zaboraviti na tri stvari, uz rad i solidarnost idu, domoljublje, čovjekoljublje i bogoljublje, nemojte se toga nikada odreći! – poručio je Milan Bandić okupljenima na Bundeku.

Bandić se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj.

– Naredna tri mjeseca, ako ne bude prijedloga projekata i očekivane brzine realizacije projekata bit ćemo prvi inicijatori novog preslagivanja unutar koalicije. Ne možemo čekati više, ne može se čekati unedogled. Šest mjeseci je “deadline” da se pokaže što se treba činiti i raditi, da se naprave istinski projekti za ravnomjerni razvoj Hrvatske. Mi smo za bolji Zagreb i bolju Hrvatsku!- poručio je na kraju svog govora Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/Z NA

Video/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply