ĆIRO BLAŽEVIĆ: Mamić je gradonačelnika slagao da sam škrt!

ĆIRO BLAŽEVIĆ: Mamić je gradonačelnika slagao da sam škrt!

Škola nogometa Maksimir koju vodi Miroslav Blažević, sin legendarnog trenera Ćire Blaževića obilježila je svoj dan škole, odnosno Promo Day. Dan škole nogometa uveličao je gradonačelnik Milan Bandić kojeg su dočekali dva Miroslava, otac i sin.

– Ovdje je nekad bilo skladište Zagrebačkih cesta i prelijevao se mazut i gorivo, gdje stojimo sada. 2001. godine došao je Miro Blažević i rekao mi: “tata ima neke pare, pa mu treba uzeti pare, treba “ga oženiti”, a Ćiro je škrt, ne da on tako lako pare, a ja sam mu rekao ako starome možeš uzeti lovu ja ću sve napraviti da ti dobiješ ovaj teren. Oni su uložili u školu nogometa i već 16 godina odgajaju male klince, ovdje će se roditi novi Šukeri, Modrići, Manđukići jer bez ovakvih nogometnih škola nema hrvatskog vrhunskog nogometa. Zato čestitke malome Miri Blaževiću, Ćiri koji je uložio svoje pare, jer ne može Miro potrošiti koliko Ćiro para ima. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić povodom obilježavanja dana Škole nogometa Maksimir –Promo Day.

Škola nogometa Maksimir nalazi se  tik uz maksimirsku šumu u ulici Prilesje, a vijeće gradske četvrti Maksimir krenulo je i u uređivanje velikog devastiranog nogometnog terena koji se nalazi uz školu nogometa Maksimir, a pripada nogometnom klubu NK Maksimir.

– Kao što je rekao gradonačelnik nama je u interesu da djeca što više koriste športske terene.  Gradska četvrt Maksimir izdvaja preko 60% proračuna za objekte koji pripadaju Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport. Jedan od glavnih ciljeva i financijskih injekcija ove godine bit će športski tereni na području Maksimira. Tako da ćemo osigurati financijska sredstva za rekonstrukciju i dovršetak terena od nogometnog kluba Maksimir!- poručio je  Stanko Gačić, predsjednik vijeća Gradske četvrti Maksimir.

-Činjenica je da je preko 250 djece je u školi nogometa i to je jedan pokazatelj da se jedan dio športkse aktivnosti manifestirao na jedan evidentan način. Njih vode kvalitetni treneri i za očekivati je napredak djece i od njih napraviti prave nogometaše. Ovo što je gradonačelnik rekao da sam škrt, to nije istina, to mu je Mamić rekao, slago mu je. Ja nisam škrt i sa puno ljubavi pomažem da ova nogometna škola funkcionira, uz smijeh kazao je Ćiro Blažević.

Gradonačelnik Bandić od polaznike škole dobio je dres sa brojem 10.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply