Gradonačelnik Bandić otvorio dvije stambene jedinice za odrasle osobe s autizmom

Gradonačelnik Bandić otvorio dvije stambene jedinice za odrasle osobe s autizmom

U povodu Svjetskog dana svijesti o autizmu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je dvije nove stambene zajednice za odrasle osobe s autizmom u Novom Jelkovcu.

Voditeljica Centra za autizam, Željka Klopotan zahvalila se gradonačelniku Bandiću što je Grad Zagreb dao dva stana za za odrasle osobe s autizmom.
– Ovdje smo u Sopnici, u životnoj zajednici gdje žive naši mladići, njima je ovdje izuzetno lijepo, izuzetno su zadovoljni, drugačije je nego živjeti u stacionaru u centru za autizam. Ljepše, ugodnije, sličnije obiteljskom životu. Njihovi roditelji i mi djelatnici iz Centra za autizam i sami korisnici izuzetno smo zadovoljni što ste na takav način pristupili riješavanju problema i zaista se želim zahvaliti vama i svim uredima koji su u zajedništvu u sinergiji riješili jedan naš problem. Napravili smo pomak u stanovanju osoba s autizmom i sigurna sam i vjerujem da ćemo dalje zajedničkim djelovanjem rješavati sve ono što je osobama s autizmom i njihovim obiteljima potrebno, – rekla je Žarka Klopotan voditeljica Voditeljica centra za autizam.
Gradonačelnik Bandić je rekao kako je moralna obaveza njegova i Grada da se osobama s autizmom izađe u susret. 
– Briga Grada Zagreba kao socijalno odgovornog grada je solidarnost na djelu. Oni koji su zaboravljeni, zapušteni, siromašni, sami, usamljeni, da nema pomoći zajednice i institucije, ti ljudi bi bili nesretni. Ovako ih socijalnom inkluzijom uključujemo u život. Bitno je ovdje napomenuti slijedeće, da su ovdje oni apsolutno socijalizirani sa svima koji ovdje stanuju, nisu izolirani, getoizirani. Ne samo solidarnost nego i humanost na djelu. – kazao je Gradonačelnik Bandić prilikom otvaranja dvije nove stambene jedinice u Novom Jelkovcu.
Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply