Gradonačelnik Bandić obišao radove na dogradnji KB Sveti duh

Gradonačelnik Bandić obišao radove na dogradnji KB Sveti duh

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je radove na dogradnji prostora Kliničke bolnice Sveti duh.

Radovi obuhvaćaju dogradnju na sjeverozapadnom dijelu, proširenje odjela Klinike za kirurgiju i Zavoda za urologiju, na jugoistočnom dijelu, proširenje odjela Klinike za unutarnje bolesti, Klinike za očne bolesti te Zavoda za patologiju i citologiju. Svi radovi odvijaju se prema planu, a ukupna investicija dogradnje i opreme iznosi 19 milijuna kuna.

– Drago mi je da ćemo u roku od godinu dana završiti ovu fazu radova na proširenju odjela. To je preduvjet da se već iduće godine započne s glavnim dijelom projekta, vrijednim oko 40 milijuna kuna, kojim će se ova bolnica uskladiti s najsuvremenijim klinikama. U ovaj dio projekta uključena je i prijeko potrebna garaža, jer je manjak mjesta za parking do sada predstavljao veliki problem posjetiteljima bolnice. – izjavio je gradonačelnik Bandić na Svetom duhu.
Ravnatelj KB Sveti duh Mladen Bušić izjavio je kako će dogradnja donijeti višestruku korist pacijentima, posjetiteljima i djelatnicima bolnice.

– Sada se dograđuje zgrada u kojoj su smješteni odjeli za kirurgiju i urologiju te zavod za ortopediju, time ćemo objediniti odjele u jedan kompleks u kojemu se nalazi i veliki operacijski teatar, koji je također nedavno obnovljen. Dobit ćemo novu suvremenu zgradu patologije i citologije i na njoj proširenje klinike za unutarnje bolesti.  Investicija za ovaj dio radova iznosi 13 milijuna kuna a predviđeni završetak radova je svibanj 2017. – rekao je Mladen Bušić.

Ravnatelj Bušić je istaknuo vrlo važnu ulogu vlasnika i osnivača Klinike, Grada Zagreba, a naročito gradonačelnika Milana Bandića, koji daje punu podršku ovom velikom projektu, te je dodao da bi takvo ulaganje u modernizaciju zdravstva trebalo biti primjer i na državnoj razini.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply