Bandić obišao radove na uređenju ljetne pozornice Tuškanac i Dubravkin put

Bandić obišao radove na uređenju ljetne pozornice Tuškanac i Dubravkin put

Lokaciju ljetne pozornice Tuškanac gdje je dovršen prateći paviljon obišao je sa suradnicima, gradonačelnik Milan Bandić te  prošetao poznatom zagrebačkom šetnicom Dubravkin put. Nakon toga je pogledao i kako teku radovi na rekonstrukciji Radićeve ulice.

– Do svetog Ilije, odnosno 20. srpnja ove godine ovdje ćemo imati najmanje jednu ili dvije predstave na Tuškancu. Ovo je nešto najljepše što se Zagrebu moglo dogoditi,- komentirao je gradonačelnik Bandić poznatu Ostrogovićevu ljetnu pozornicu.

Na Tuškancu je, naime, nakon sanacije ljetne pozornice u periodu 2009. – 2012., dovršen i prateći paviljon na prostoru pristupa pozornici koji će od sada, naglasio je gradonačelnik, u potpunosti biti bez automobila, dok će u prostorijama paviljona biti postavljeni sanitarni čvorovi, spremište, prostor za prodaju ulaznica te ugostiteljski objekt s otvorenom terasom. Ukupna investicija ove faze je oko 2,5 milijuna kuna.

Nakon hortikulturnog uređenja koje će uslijediti kroz 10-ak dana, krećemo u sljedeću fazu radova na izgradnji pratećih sadržaja iza projekcijskog platna: uređenja garderoba, sanitarija za izvođače, prostora za pripremu izvođača te prostora scenske režije,-izjavio je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Dinko Bilić.

– Posebna pažnja posvetit će se i Dubravkinom putu, gdje su u tijeku sanacijski radovi. Na ovoj zagrebačkoj zelenoj oazi asfalta neće biti,-  poručio je gradonačelnik.

Tekst: Zagreb.hr/Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply