MILAN BANDIĆ: Žuja i motika idu ruku pod ruku

MILAN BANDIĆ: Žuja i motika idu ruku pod ruku

…jer kada se prekopa s motikom 150 metara kvadratnih zemlje, onda se može popiti i pet Žuja.- rekao je Milan Bandić, na konferenciji za novinare u Gradskom vrtu Savica u Zagrebu, gdje je predstavljen plan  Urbanih vrtova za 2016. godinu.

Projekt Urbani vrtovi uhvatio je čvrste korijene u našoj zemlji i svake se godine u njega uključuju novi gradovi. Ovo je četvrta godina u kojoj će se građani moći okupljati, vrtlariti na dosad neiskorištenim gradskim parcelama i razmjenjivati iskustva o ekološkom uzgoju hrane.

Na karti Urbanih vrtova uskoro će biti upisan i Grad Samobor gdje će se u subotu održati prva u nizu ovogodišnjih zelenih akcija uz višegodišnje partnere projekta: Ožujsko pivo, Samoborku, Ecoimpuls i Eko taxi.

 

– Kada čujem ovakve pozitivne riječi o gradskim vrtovima ponosan sam što se ove godine i grad Samobor priključio ovoj hvale-vrijednoj akciji. Ovim projektom na najbolji način možemo pružiti svojim građanima mogućnost obrade zemljišta i time ih potaknuti na zdraviji način života. Prvenstveno smo vodili računa o socijalnim kriterijima, kako bi i ovom mjerom pomogli građanima kojima je to potrebno. Osim toga želimo ostvariti i revitalizaciju prostora bivše vojarne Taborec kojoj ćemo ovom akcijom dati novi društveni značaj.- rekao je Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora.

Na konferenciji za medije sudjelovali su: Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Krešo Beljak, gradonačelnik Grada Samobora, Stjepan Kos, zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice, prof. dr. sc. Tanja Gotlin Čuljak, Agronomski fakultet u Zagrebu, Berislav Blažević, umirovljenik i korisnik vrtne gredice kojem boravak i rad u vrtu pomaže u borbi s Parkinsonovom bolešću, Tina Puhalo Grladinović, voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Tagged with

Leave a Reply