Futsal Dinamo preuzeo odgovornost za incident, ali to očekuje i od predsjednika Nacionala

Futsal Dinamo preuzeo odgovornost za incident, ali to očekuje i od predsjednika Nacionala

Malonogometni klub Futsal Dinamo u službenom je priopćenju za javnost preuzeo odgovornost za incident koji se dogodio u posljednjoj minuti prvog poluvremena derbija 17. kola Prve HMNL protiv Nacionala kada je jedan od njegovih navijača fizički napao vratara suparničke momčadi, ali i dodao kako to isto očekuje i od osobe koja je incident izazvala, a to je prema mišljenju Futsal Dinama predsjednik Nacionala Ivica Đolo.

“Povodom događaja na jučerašnjoj utakmici između Futsal Dinama i Nacionala želimo prije svega izraziti žaljenje zbog nemilih događaja koji su kulminirali udaranjem vratara gostujuće momčadi Ivana Pavlića od strane našeg navijača. Radi se o pojedinačnom činu za kojeg nema opravdanja i mi ga kao klub najstrože osuđujemo. Našem sportskom prijatelju Ivanu želimo da se što prije oporavi i vrati na teren. Također se želimo ispričati i svim našim vjernim navijačima kao i cjelokupnom sportskom dijelu Nacionala na nemilom incidentu koji je završio prekidom utakmice. Naš je stav da fizičkim obračunima bilo kakve vrste bez obzira na provokacije druge strane, nema mjesta na športskim borilištima. Futsal Dinamo učinit će sve da se ovakve scene više nikada ne ponove.

Klub ovim putem preuzima svu odgovornost radi propusta u organizacijskom smislu, međutim, radi objektivnog informiranja moramo ukazati na neprimjereno ponašanje Ivice Đole, inače osuđivanog za razna kaznena djela i osobe krajnje dvojbenog morala. Riječ je o osobi koja je svim ljudima aktivnima u hrvatskom futsalu poznata po krajnje neprihvatljivom ponašanju koja se nebrojeno puta manifestiralo kroz provokacije. Đolo od osnutka našeg kluba vrši konstantne napade na Futsal Dinamo i naše navijače šireći netrpeljivost i unoseći zatrovane odnose u hrvatski futsal. Koji su njegovi motivi za to ne znamo, ali jedan je svakako zavist radi konkurencije koju je dobio u gradu.

Na jučerašnju utakmicu Đolo dolazi s tri zaštitara i s tribine provocira gledatelje od prve sekunde susreta. Sve je eskaliralo kada pred kraj poluvremena verbalno pa fizički napada gledatelje (nije bila riječ o BBB, nego o običnim navijačima). Tada slijedi reakcija. Za sve ovo Futsal Dinamo ima više svjedoka, pa i video materijal kojim ćemo dokazati njegovo neprihvatljivo ponašanje. Đolo nakon svega ulazi na teren i prijeteći maše prema publici koja već navija i nema namjeru nikoga napadati. Tek nakon toga navijači ulaze u teren i ponovno napadaju Đolu koji bježi. U tom metežu netko nažalost udara vratara zbog čega još jednom izražavamo žaljenje i duboku ispriku.

Na kraju moramo u potpunosti demantirati navode Ivice Đole o navodnom vrijeđanju i prijetnjama igračima Nacionala srpske nacionalnosti. Svi koji su bili u dvorani znaju da je i to svjesno širenje lažnih informacija zbog kojih će Futsal Dinamo poduzeti sve zakonom predviđene korake”, stoji u priopćenju Futsal Dinama.

U službenom zapisniku utakmice se navodi kako je susret prekinut u 19.02 minuti zbog ulaska navijača u teren i udaranja gostujućeg igrača s brojem 12. Prekidu je prethodio i sukob navijača na tribini iza gostujućeg vratara. Do prekida je Nacional vodio 2-0 golovima Novaka (10) i Čujeca (19).

Tekst:HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply