ANTE ČAČIĆ: Odigrali smo utakmicu koja mi je dala dosta informacija

ANTE ČAČIĆ: Odigrali smo utakmicu koja mi je dala dosta informacija

Rekao je izbornik Hrvatske reprezentacije na konferenciji za novinare nakon odigrane prijateljske utakmice s Izraelom u Osijeku.

-Ova nas utakmica neće odvesti u krivu ulicu, dala nam je dosta informacija jer sam nastojao iskoristiti za dovoljnu minutažu svim igračima, da saznamo na kojim detaljima igre moramo raditi prije EP-a.- rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić poslije utakmice.

-Provukli smo tri načina igre kroz 90 minuta i moram zahvaliti svojim igračima na trudu i dobrim stvarima koje su napravili. Imali su i Izraelci svoje šanse, ali sve u svemu moram biti zadovoljan. Bit će vremena za analizu, bilo je situacija u kojima moramo biti bolji. Igrači su proveli u djelo ono što smo trebali probati, a teško je držati kontinuitet i tečnost uz brojne promjene i različite zahtjeve u igri. Igrali smo na mahove i povremeno previše dozvolili Izraelu kontrolu nad loptom.- rekao je Ante Čačić

Izbornik je pohvalio i sjajnu atmosferu na Gradskom vrtu.

– Veliko hvala svim gledateljima koji su došli u ovolikom broju po ovakvom vremenu, kao i organizatorima i domaćinima. Oni su nam pomogli da budemo ozbiljni i angažirani, uvijek je važno doći do pobjede.- rekao je Ante Čačić.

Kapetan Darijo Srna ozlijedio se na kraju prvog poluvremena, te je morao izaći iz igre.

– Nadam se da nije ništa ozbiljno, dobio je malo jači udarac i vjerujem da će s njime biti sve u redu.- rekao je Čačić.

U  subotu Hrvatska gostuje u Budimpešti, a Čačić je u Osijeku postao prvi hrvatski izbornik s četiri pobjede u prve četiri utakmice na klupi.

– To će biti jedna drugačija utakmica s drugim zahtjevima, kako bismo imali pravu spoznaju s kime i kako se ponašati za ono najvažnije, turnir u Francuskoj. Nisam odustao niti od jednog sustava, naglasak je na stvaranju igre. Igrači moraju osjećati kako prepoznati situacije, a Mađarska će sigurno biti jači test. No, mi ćemo opet tražiti pobjedu i očekujem pravu natjecateljsku utakmicu. Volio bih nastaviti spomenuti niz. – zaključio je izbornik Čačić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply