Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

Izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu

Tramvajske linije 2 (Črnomerec – Savišće) i 6 (Črnomerec – Sopot) od subote 19. ožujka, od 8 će sati prometovati preusmjereno.

Izmjene u prometu uvjetuju radovi u Branimirovoj ulici, a na dionici od Avenije Marina Držića do Draškovićeve ulice obustavit će se tramvajski promet u smjeru zapada.

Tramvaji linije 2 i 6 vozit će od Savišća, odnosno Sopota uobičajenim trasama do Autobusnog kolodvora te će zbog radova nastaviti vožnju ravno do Trga kralja Petra Krešimira IV., odnosno Kvaternikovog trga, gdje će se okretati i voziti dalje Šubićevom ulicom, Trgom žrtava fašizma, Ulicom kneza Mislava i Draškovićevom ulicom na Glavni kolodvor, odnosno na svoje uobičajene trase kojom će dolaziti do Črnomerca.

Tramvaji će u povratku prema Savišću i Sopotu voziti redovitim trasama!

Tramvajski promet zapadnim kolosijekom Branimirove ulice ponovno će se uspostaviti od ranih jutarnjih sati, ponedjeljka 21. ožujka, kada se očekuje i završetak radova.

Autobusne linije 139 (Reljkovićeva – Jelenovac – Reljkovićeva), 141 (Reljkovićeva – Vinogradi- Reljkovićeva) i 146 (Reljkovičeva – Malešnica – Jankomir) u petak, 18. ožujka, od 18 sati zbog radova u Ilici kod Reljkovićeve ulice, kretat će sa Zapadnog kolodvora.

Obustavit će se promet Reljkovićevom ulicom, a autobusi će od početnog stajališta na Zapadnom kolodvoru voziti Hanuševom i Ulicom Republike Austrije, zatim Ilicom te svojim uobičajenim trasama prema krajnjem odredištu.

Spomenuti radovi u Ilici uvjetuju izmjene i na noćnoj tramvajskoj liniji 31. Umjesto tramvaja vozit će autobusi, i to djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Savskog mosta. Od Črnomerca, autobusi noćne linije 31, vozit će Ilicom i Prilazom baruna Filipovića, zatim Slovenskom ulicom do Zapadnog kolodvora, nastavit će vožnju Ulicom Republike Austrije i Ilicom, odnosno svojom redovitom trasom do zaokretnice na Savskom mostu.

Podsjećamo, kako se autobusi na noćnoj liniji 31 ne zaustavljaju na tramvajskim stajalištima “Studentski dom Stjepan Radić”, “Arena Zagreb” i “Most mladosti”.

Autobusna linija 208 (Dubrava – Vidovec) u ponedjeljak, 21. ožujka, od 8 sati prometovat će preusmjereno do Bidrovca zbog radova, odnosno obustave prometa na dijelu Ulice Markuševečki Popovec i to na dionici od Ulice Budeki do autobusnog okretišta u Vidovcu.

Autobusi spomenute linije, koji uobičajeno prolaze zonom radova, na raskrižju Miroševečke ceste i Ulice Vida Ročića skretat će lijevo, a zatim će nastaviti vožnju Markuševečkom Trnavom do okretišta autobusne linije 205 (Dubrava – Markuševec – Bidrovec).

Uspostavit će se i privremena obostrana stajališta u Ulici Vida Ročića, u neposrednoj blizini kružnog toka. Autobusi će se na izmijenjenom dijelu trase zaustavljati i na svim usputnim stajalištima.

Završetak radova očekuje se u ranim jutarnjim satima subote, 26. ožujka, no nepovoljni vremenski uvjeti mogli bi utjecati na predviđene planove i dinamiku uređenja kolnika, o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply