HRT i HNS potpisali sporazum o prijenosu utakmica nogometne reprezentacije

HRT i HNS potpisali sporazum o prijenosu utakmica nogometne reprezentacije

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić i predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u srijedu su u sjedištu HNS-a u Zagrebu potpisali sporazum o suradnji kojim se uređuju prava na prijenos utakmica hrvatske A-nogometne reprezentacije na HRT-u, izvijestila je javna radiotelevizija.

Riječ o utakmicama koje će hrvatska nogometna reprezentacija igrati s Izraelom 23. ožujka u Osijeku, s Mađarskom 26. ožujka u Budimpešti te s još dvjema reprezentacijama koje će naknadno potvrditi HNS, a igrat će se krajem svibnja odnosno početkom lipnja.

HRT je priopćio da je Kovačić pritom zahvalio Šukeru na partnerstvu.

“Ovo je i šira poruka. Ovo je poruka da sport vraćamo našim gledateljima, vraćamo ga na male ekrane svjesni važnosti naše suradnje i trenutka u kojemu se ona događa. Želimo da ovaj prvi ispit ne bude i jedini koji smo položili, nego i da položimo sve ostale koji će biti pred nama, a sve u interesu naših gledatelja koji zaslužuju na našim programima pratiti sve što rade Hrvatski nogometni savez i hrvatska reprezentacija”, prenijeli su s HRT-a Kovačičeve riječi.

“Za hrvatski je nogomet važno da se vrati na Hrvatsku radioteleviziju. Želim da svi uživaju u predstojećim utakmicama, od Osječana u Gradskome vrtu do gledatelja prijenosa svih četriju utakmica. Vjerujem da ćemo imati još dva atraktivna protivnika krajem svibnja i početkom lipnja, kao dio priprema naše reprezentacije za Europsko nogometno prvenstvo”, izjavio je Šuker, stoji u priopćenju.

Potpisivanje ugovora HRT i HNS-a uslijedilo je nakon neuspješnih pregovora u studenome prošle godine o prijenosu prijateljske nogometne utakmice reprezentacija Rusije i Hrvatske, koju je na kraju prenosila Arenasport1.

Tom prilikom HRT se oglasilo dopisom u kojem je stajalo da “Hrvatska radiotelevizija smatra kako su tim potezom oštećeni svi građani Republike Hrvatske koji nisu pretplatnici navedenoga kabelskog operatera, a utakmicu su željeli pratiti na nacionalnoj zemaljskoj televiziji”.

U tadašnjem dopisu HRT-a odgovorili su i da ne stoje tvrdnje HNS-a prema kojima je ponuda HRT-a za prava prijenosa utakmice bila “uvredljiva”

“Čudi stav HNS-a koji se na HRT-ovu ponudu potpuno oglušio. HRT ne smatra kako je u današnje vrijeme to premalo novca. Naime, usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda, ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi”, navodili su tada na HRT-u.

Iznos HRT-ove tadašnje ponude bio je javnosti nepoznat, no pojedini su mediji naveli da je HRT za pravo prijenosa utakmice Rusije i Hrvatske bio spreman platiti 20.000 eura, ali da im na na dvije njihove ponude iz HNS nisu odgovorili.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply