Gradonačelnik Bandić otvorio klizački spektakl u Ledenoj, Hrvatice osvojile dvije medalje

Gradonačelnik Bandić otvorio klizački spektakl u Ledenoj, Hrvatice osvojile dvije medalje

Pred više od 3.000 gledatelja gradonačelnik Zagreba Milan Bandić večeras je u Ledenoj dvorani Doma sportova otvorio 14. Svjetski juniorski kup i 13. Trofej Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju.

– Dva Svjetska seniorska prvenstva, Svjetsko juniorsko prvenstvo prošle godine i sada drugi put Svjetski juniorski kup potvrda su da sinkronizirano klizanje stanuje i živi u našem gradu. Gradu sporta. Ovaj put Svjetski kup okuplja čak 20 ekipa iz 15 zemalja svijeta, a Trofej Zagrebačkih pahuljica 14 timova. Svim sportašima želim puno uspjeha, a dragim gostima u ime svih Zagrepčanki i Zagrepčana ugodan boravak u našem gradu i neka iz njega ponesu nezaboravne trenutke i nova prijateljstva u svoje domove. Ovime proglašavam ova dva natjecanja otvorenima. Sretno svima – rekao je zagrebački gradonačelnik.

Natjecanje je večeras otvorio Trofej Zagrebačkih pahuljica u kadetskoj konkurenciji, a prvo zlato iz Ledene odnio je češki tim Ice Flowers sa 33,10 bodova. Hrvatskoj su zato pripale druge dvije medalje. Naša ekipa Ice Cats osvojila je srebro sa 27,60 bodova, dok su Zagrebačke pahuljice brončane (25.04).

U tijeku je natjecanje juniorki u Svjetskom kupu, dok će od 21.10 na led i seniorke gdje Hrvatsku predstavljaju Zagrebačke pahuljice.

Subotnji program starta od 16 sati slobodnim programom mlađih juniorki, od 16.30 nastupaju juniorke, a od 20.20 seniorke.

Ulaz u Ledenu je besplatan.

 

Rezultati – kadetkinje

  1. Ice Flowers (Češka) 33,10
  2. Ice Cats (Hrvatska) 27,60
  3. Zagrebačke pahuljice (Hrvatska) 25,04
  4. Team Budapest Synchro (Mađarska) 24,49
  5. Bublinky (Češka) 23,28

Foto: Hrvatski klizački savez

Leave a Reply