VIDEO/FOTO: Otvoren 15. sajam Proizvodi hrvatskog sela

VIDEO/FOTO: Otvoren 15. sajam Proizvodi hrvatskog sela

U Boćarskom domu Zrinjevac, ministar poljoprivrede Davor Romić otvorio je 15. sajam Proizvodi hrvatskog sela. Otvorenju sajma prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Sajam se održava do nedjelje 13.ožujka pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH i Grada Zagreba.

-Iznimna mi je čast da sam ovdje. Bio sam i na prvom sajmu, ali danas sam ovdje u ulozi ministra. Znam da očekujete od mene neka obećanja, a ja ću vam odmah reći sve u jednoj rečenici: naši poljoprivredni proizvođači neće biti uskraćeni u novom proračunu niti za jednu kunu u odnosu na prošlu godinu! – poručio je poljoprivrednicima prilikom otvaranja sajma ministar poljoprivrede Davor Romić.

– Izuzetno mi je drago da se iz godine u godinu povećava broj izlagača sa svojim domaćim proizvodima na Sajmu. Grad ne samo da nije smanjivao subvencije poljoprivrednoj proizvodnji ruralnog dijela grada i prstena, nego će povećati subvenciju za proizvođače hrane u Zagrebu kako bi Zagrepčani imali domaće i kvalitetne proizvode. rekao je gradonačelnik Bandić.

Ono što nas najviše veseli je da je Sajam bio i ostao prvenstveno poticaj seljačkim gospodarstvima, prehrambenim obrtima i tvrtkama na hrvatskom tržištu rekao je organizator Sajma Damir Kovačić, te nadodao da je na taj način omogućeno građanima Grada Zagreba da dođu do kvalitetnih tradicijskih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto/Video: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply