U subotu jubilarna 200. izvedba predstave “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” u Trešnji

U subotu jubilarna 200. izvedba predstave “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” u Trešnji

Predstava “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”, koju je u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnji u travnju 2006. premijerno postavio Rene Medvešek, nakon deset godina na repertoaru toga teatra imat će u subotu 12. ožujka svoju jubilarnu 200. izvedbu na kojoj će nastupiti gotovo svi glumci koji su činili njezinu originalnu postavu.

 Kako se ističe u najavi, predstava o “dječaku malenom kao lakat i veselom kao ptica”, koju je po slavnome predlošku Ivane Brlić-Mažuranić sadržajno i jezično vjerno postavio Medvešek, privukla je u Trešnju u deset godina izvođenja 50 tisuća gledatelja.

“Malo koja predstava očuva toliko originalnosti književnog djela prema kojem nastaje. Reneu Medvešeku to je uspjelo u sadržajnom, ali prije svega i u jezičnom smislu”, stoji u najavi.

“Predstavu isprepletenu hrvatskim narodnim motivima, narodnom glazbom i brojalicama ansambl od jedanaest glumaca izvodi pripovjedački, vrlo disciplinirano, u brzom ritmu, razigrano i s nevjerojatnim glumačkim žarom, donoseći pred gledatelja opise situacija, krajolika i likova”, dodaje se.

Svečana 200. izvedba okupit će u subotu na pozornici Trešnje gotovo originalnu postavu -izuzetak je Danijel Radečić kao alternacija Senki Bulić u ulozi Crnog čovjeka – a nastupit će Radovan Ruždjak (Hlapić), Aleksandra Naumov (Gita), Rakan Rushaidat (Bundaš), Sanja Hrenar (Papiga), Krunoslav Klabučar (Grga i zli košarač), Ivana Bakarić (Grgina majka i dobri košarač), Hrvoje Barišić (Gospodar težaka), Vanda Vujanić Šušnjar (Majstorica), Živko Anočić (Marko i gospodar vrtuljka), te Bojan Navojec (Majstor Mrkonja i Miško).

Obljetničku će izvedbu uveličati druženje s umjetnicima uz slavljeničku tortu nakon predstave.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply