MILAN BANDIĆ: Bazen na Sveticama otvara se 1. svibnja

MILAN BANDIĆ: Bazen na Sveticama otvara se 1. svibnja

Bazen na Sveticama bit će otvoren 1. svibnja, najavio je u ponedjeljak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 “Za 1. svibnja kupat ćemo se u bazenu na Sveticama”, odgovorio je gradonačelnik Bandić na upit novinara kako napreduju radovi na tom bazenu i hoće li biti gotov kao što je i planirano. Najavio je da će tada ponovno skočiti u bazen, no, ovaj put uspješno.

“Ja ću skočit ponovno. Skakao sam prije jedno 14 godina bezuspješno, ali sada će biti uspješno. Skakat ću ko’ Jadranko Fink sa Starog mosta”, rekao je Bandić nakon obilaska kompleksa najvećeg hrvatskog coworking centra za mlade IT-jevce HUB385 na zagrebačkoj Trešnjevci.

 Bazen na Sveticama, smješten neposredno uz zapadnu tribinu Dinamova stadiona, tako će 1. svibnja, nakon sedam godina gradnje, biti na usluzi građanima. Riječ je o kompleksu bazena s velikim olimpijskim bazenom, malim bazenom za rasplivavanje i bazenom za obuku plivača i djecu.

Uz bazenski kompleks moći će se igrati odbojka na pijesku ili šah s velikim figurama. Djeca će imati svoje igralište, a ugradit će se i ploha s prskalicama, kao u toplicama.

Na krovu iznad svlačionica bit će tereni s umjetnom travom za stolni tenis, mali nogomet i košarku. Ispod tribina građanima će na raspolaganju biti solarij, jacuzzi, saune, masaža temali bazen s ledenom vodom. U podrumu će biti teretana i fitness dvorana.

Uz tribine na otvorenoj etaži, s koje će se vidjeti cijeli bazen, građanima će na usluzi biti kafić s drvenom terasom i pogledom prema parku Maksimiru. S druge strane terase bit će sunčalište, također s drvenim podom.

Otvorenjem bazena na Sveticama Zagrepčanke i Zagrepčani dobit će četvrti natkriveni bazen u gradu, uz bazene u Travnom, Domu sportova i na Jarunu. Sljedeći bazenski kompleks trebao bi se graditi u Španskom, a do jeseni trebali bi se završiti i školski bazeni u Sopnici i Iveru.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply