U Domu košarke All star utakmica Jordan Brand Classic kampa, večeras u 21:15

U Domu košarke All star utakmica Jordan Brand Classic kampa, večeras  u 21:15

Večeras se velikom All Star utakmicom završava prestižni trodnevni košarkaški kamp Jordan Brand Classic, koji je u Domu košarke Cedevita, drugu godinu za redom, na Velesajmu okupio 40 najboljih 16-godišnjih košarkaša Europe. U večerašnjem All Star susretu, s početkom u 21:15 u Domu košarke, nastupit će 20 najboljih a od njih 10 će izboriti vizu za Sjedinjene države i veliki All star susret u Brooklynu s vršnjacima iz cijelog Svijeta.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo da nas je NIKE ponovno izabrao za svoj prestižni košarkaški kamp, Jordan Brand Classic kamp za najbolje dječake Europe, 2000. godište. Njih deset će izboriti vizu za All star susret s najboljim dječacima Svijeta.- izjavio je Davor Užbinec, direktor KK Cedevita.

Od petka do nedjelje u Domu Košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu održava se deseto europsko izdanje košarkaškog kampa Jordan Brand Classic. Naime, nakon odlično odrađenog prošlogodišnjeg Jordan Brand Classic kampa, u velikoj konkurenciji drugih vrhunskih klubova Europe Cedevita je i ove godine dobila priliku za organizaciju ovog velikog košarkaškog događaja.

Kamp je okupio 40 najboljih mladih košarkaša Europe, rođenih 2000/01. ili mlađih. Tijekom kampa najbolji mladi igrači Europe radili su s iskusnim trenerima iz SAD-a i Europe, kao i iz Hrvatske, koji najveće europske talente uče košarkaškim vještinama koje je koristio veliki Michael Jordan u svojoj bogatoj karijeri koja mu je i donijela šest naslova.

Cedevitin predstavnik u kampu je Žarko Parlov, a iz Hrvatske su tu još Oton Janković (Cibona) i Jakov Kukić (Split). Lani su na kampu sudjelovala tri igrača Cedevite a vizu za SAD su, podsjetimo, izborili Antonio Jordano i Darko Bajo.

Na prijašnjim kampovima, između ostalih, sudjelovali su i sadašnji odlični igrači kao što su Mario Hezonja, Nikola Mirotić, Sergej Karašev, Enes Kanter, Jonas Valančiunas kao i Cedevitini Marko Arapović i Lovro Mazalin.

Tekst: KK Cedevita/Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: KK Cedevita

 

Leave a Reply