Započeli dugoočekivani radovi na Parku Kate Šoljić

Započeli dugoočekivani radovi na Parku Kate Šoljić

Zamjenica  gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je radove na izgradnji Parka Kate Šoljić na križanju Selske i Baštijanove ulice.

– Šteta što danas pada kiša, kada se otvaraju radovi na projektu koji je dugo čekao svoju realizaciju. Na ovom prostoru biti će prekrasan park, koji će biti prilagođen djeci s invaliditetom. – rekla je Vesna Kusin.

Park je zamišljen kao okupljalište građana i stanara okolnih izgrađenih zgrada, a koncipiran je od dva dijela – intimnijeg mjesta za sjedenje i druženje i dijela sa sadržajem za igru djece različite starosne dobi, kao i za igru djece s invaliditetom.

-Dugo smo čekali da se ovaj park napravi, sada se napokon i to realizira. Mi smo mlado naselje, sa puno mladih obitelji s malom djecom i ovaj park nam je prijeko potreban.- rekao je  Ivan Butorac, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka sjever.

Natječaj za uređenje Parka Kate Šoljić proveden je 2009. godine, pobjednicama natječaja osnovna zamisao bila je izgradnja parka sa upotrebom crvene boje, komplementarne zelenoj travnatoj podlozi i cjelokupnoj vegetaciji, i da se oživi cjelokupni prostor snažnim koloritom.

Vrijednost investicije iznosi 3,3 milijuna kuna bez PDV-a, radovi će trajati četiri mjeseca.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA //HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply