Najavljene manifestacije S klobasicom u EU i Proizvodi hrvatskog sela

Najavljene manifestacije S klobasicom u EU i Proizvodi hrvatskog sela

Četvrti po redu međunarodni sajam S klobasicom u EU, održat će se u ožujku u istarskoj općini Sv. Petru u Šumi, dok će Proizvodi hrvatskog sela i ove godine, uz suorganizaciju Grada Zagreba, biti predstavljeni u zagrebačkom Boćarskom domu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj kući Materina priča.

Istaknuvši kako je riječ o međunarodno priznatoj manifestaciji, koju od svojih začetaka podržavaju Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić, načelnik općine Sv. Petar u Šumi Mario Bratulić dodao je da će na Sajmu, što se održava od 4. do 6. ožujka,sudjelovati preko 100 izlagača iz cijele Hrvatske.

– Naš je cilj bogatu ponudu tradicionalnih hrvatskih proizvoda pobliže približiti javnosti i dati mogućnost da ljudi iz svih dijelova naše zemlje probaju ono najbolje što proizvođači imaju za ponuditi – istaknuo je načelnik, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora Sajma.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk naglasio je kako će na ovogodišnjoj manifestaciji u istarskom naselju sudjelovati i četiri proizvođača iz Zagreba, uključujući i OPG Bedeković koji se bavi uzgojem i preradom autohtone crne svinje.

– Zagreb s ciljem očuvanja tradicionalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda već dugi niz godina potiče proizvodnju obiteljskih gospodarstva,- rekao je pročelnik Tuk izrazivši zadovoljstvo što će okuse tradicionalnih zagrebačkih proizvoda predstavljati i izvan Zagreba.

Za sve one kojima je Istra predaleko, u zagrebačkom Boćarskom domu, od 11. do 13. idućeg mjeseca, bit će organiziran 15. sajam Proizvodi hrvatskog sela. Na najznačajnijem seljačkom sajmu u Hrvatskoj, ljubitelji tradicionalnih jela i pića moći će izabrati iz velike palete proizvoda, uključujući i pobjednike manifestacije S klobasicom u EU, najavio je pročelnik Tuk.

Tekst: Zagreb.hr/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply