ZORAN MAMIĆ: Nisam mogao zamisliti ovu utakmicu bez Soudanija

ZORAN MAMIĆ: Nisam mogao zamisliti ovu utakmicu bez Soudanija

– Čestitam Dinamu na pobjedi. Dopustili smo si nonšalantnost koja se ne smije dopustiti na ovakvom nivou. Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se derbiju protiv Hajduka,- rekao je Matjaž Kek na konferenciji za medije nakon utakmice.

Za razliku od Keka,trener Dinama Zoran Mamić bio je jako zadovoljan nakon utakmice i velike pobjede protiv Rijeke.

– Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. U drugom dijelu smo pokazali puno konkretniju igru i dobili utakmicu. U prvom dijelu nismo adekvatno odgovorili na njihovu agresiju, imali smo previše dodira i nesigurnosti u igri dok smo u nastavku bili dosta brži, agresivniji i konkretniji – rekao je trener nakon utakmice pa nastavio o izmjenama koje su, kao i prije tjedan dana u Kranjčevićevoj, donijele pobjedu.

– Ćorić, Machado i Pjaca su već u pripremi utakmice znali da će igrati važnu rolu. Očekivali smo da će oni ipak splasnuti u nastavku, zato i služe igrači s klupe i njihov ulazak u utakmicu je primjer svima kako se ulazi u utakmicu – rekao je trener nakon utakmice.

– Imao sam zamjerki na igru vezne linije u prošlim utakmicama i odlučio sam se za ovu kombinaciju, a Ćorić, Machado i Pjaca su već u pripremi utakmice znali da će igrati važnu rolu. Očekivali smo da će oni ipak splasnuti u nastavku, zato i služe igrači s klupe i njihov ulazak u utakmicu je primjer svima kako se ulazi u utakmicu.

Trener je pohvalio i dvostrukog strijelca Soudanija: – Nisam mogao zamisliti ovu utakmicu bez njega i nisam niti pomišljao da on ne igra. On je jako dobar igrač i povijest nas uči da nakon onakve kritike koju sam mu zasluženo uputio nakon Kranjčevićeve on uvijek jako dobro reagira što samo pokazuje koliko je inteligentan igrač.

PRVA HNL: GNK Dinamo – HNK Rijeka 3:0

Trener Modrih posebno je pohvalio i kapetana Antolića koji je odigrao još jednu “kapetansku” utakmicu: – Bespredmetno je uopće raspravljati o njegovim igračkim i ljudskim kvalitetama. Fantastično se ponaša baš uvijek, vodi dečke na terenu iako sada igra defenzivnog veznog. Što reći nego da sam jako sretan što imam takvog igrača i kapetana – ispričao je trener pa poručio kako prvenstvo nije gotovo: – Ne mislim da je prvenstvo riješeno. Preko 40 bodova je ostalo, puno teških utakmica i ništa nije gotovo. Iz utakmice u utakmicu treba skupljati bodove.

Za kraj je trener posebno pohvalio i radnike na stadionu: – Veliko hvala našim radnicima koji su napravili da teren danas, za razliku od onih na kojima smo dosada igrali, bude zaista odličan za igru.

Tekst: GNK Dinamo/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply