GRADSKA SKUPŠTINA: Darinko Kosor, predsjednik volonter

GRADSKA SKUPŠTINA: Darinko Kosor, predsjednik volonter

Darinko Kosor 26. siječnja 2016. obavijestio je  Odbor za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba da mu je danom konstituiranja Hrvatskoga sabora 28. prosinca 2015. započeo mandat zastupnika u VIII. sazivu Hrvatskog sabora te da će navedenu dužnost obavljati profesionalno.

Nadalje je naveo da će dužnost predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba obavljati volonterski, s obzirom da je izabran za zastupnika u VIII. saziv Hrvatskog sabora i  od 1. veljače 2016. ostvarivat će pravo na plaću u Hrvatskom saboru.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je prijedlog  Mandatnog povjerenstva o mirovanju mandata gradskim zastupnicima  Sandri Perković (Lista grupe birača nositelja Milana Bandića) koja je svoj mandat stavila u mirovanje iz osobnih razloga  i Ivanu Tepešu (HSP AS) koji je izabran na dužnost potpredsjednika Hrvatskog sabora, te je zbog nespojivosti funkcije dužnosti  gradskog zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba, svoj mandat je dao u mirovanje

Tako  se u skupštinske klupe umjesto Sandre Perković, vratio Mirsad Srebreniković, umjesto Tepeša, dužnost zamjenika gradskog zastupnika  obnašat će Robert Balić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA //HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply