Juretić: U proračunu će biti novca za 1000 eura za novorođeno dijete

Juretić: U proračunu će biti novca za 1000 eura za novorođeno dijete

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je u srijedu da će u proračunu za 2016. biti novca za najavljenu mjeru od 1000 eura za svako rođeno dijete, te da će se Vlada na sjednici očitovati na upite Ustavnog suda vezano za Obiteljski zakon, za kojega su udruge i pojedinci u listopadu prošle godine ponovo zatražili ocjenu ustavnosti. .

“Novca za mjeru od 1000 eura za svako novorođeno dijete će u proračunu biti”, odgovorila je ministrica na novinarski upit prije sjednice Vlade.

Što se obiteljskog zakona tiče, Vlada će se očitovati o zahtjevima Ustavnog suda. Osnovat ćemo stručnu radnu skupinu koja će proučiti sve primjedbe i vidjeti što je do sada učinjeno, izjavila je Juretić.

Na novinarsko podsjećanje da je za Obiteljski zakon već dva puta zatražena ocjena ustavnosti i što misli o tome, Juretić je odgovorila kako će na to odgovor dati stručnjaci.

Novinari su naveli i kako je oporba najavila da će, zbog sporosti Vlade, početi pisati prijedloge zakona vezane i za resor socijalne politike, na što je Juretić odgovorila – “Neka pišu”.

Tekst /Foto: HINA

 

Leave a Reply