Bandić posjetio u Klaićevoj bolnici djecu koja su zadobila opekline u Dječjem vrtiću Vrbik

Bandić posjetio u Klaićevoj bolnici djecu koja su zadobila opekline u Dječjem vrtiću Vrbik

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u  Klinici za dječje bolesti Klaićeva, djecu između 4 i 5 godina koja su u ponedjeljak, 15. veljače, nesretnim slučajem zadobila ozljede opekline u dječjem vrtiću Vrbik. Troje djeca opekline kipućom vodom zadobila dok su s odgajateljicom radila pokuse o agregatnim stanjima.

– Dvoje djece koja su zadobila opekline po dijelovima ruku i nogu ostat će najmanje tjedan dana u bolnici dok se opekline ne saniraju.Hvala Bogu dobro je sve završilo. Htjeli smo jučer doći, ali po preporuci doktora Bahtijarevića došli smo im u posjetu danas. Djeca su radosna, smiju se igraju se, donijeli smo im igračke, radi se o djeci između 4 i 5 godina, – rekao je gradonačelnik Milan Bandić nakon što je posjetio djecu.

Uz gradonačelnika koji je djeci odnio igračke bili su sanacijski upravitelj Klinike, Zoran Bahtijarević, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, šport i kulturu Ivica Lovrić, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Gzim Redžepi .

– Gradonačelnik je izjavio da će se utvrditi okolnosti kako se sve dogodilo, radi se o kontaktu vodom i ja ne znam osim medicinskih okolnosti. Djeca su saasvim stabilno to je mala površina tijela i nisu preduboke opekline, kolega, profesor Bahtijarević kaže da rane izgledaju sasvim uredno, neinficirano i kako se nada brzom zacijeljenju, bez ožiljaka!- rekla je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo, Mirna Šitum.

Sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti rekao je kako je riječ o opeklinama, odnosno ofurotinama sa vrućom vodom koje su jednog umjerenog stupnja.

-Jučer smo započeli liječenje, djeca su na pravom mjestu, Klaićeva bolnica je referentni centar za opekline Hrvatske za djecu i jedan od četiri centra u Europi koji je potpisao ugovor o edukaciji i zbrinjavanju opeklina na razini Europe, dakle jedan centar izvrsnosti. Za očekivati je da djeca budu dobro, rano je ovoga trenutka govoriti o nekim prognozama u smislu ožiljaka ili posljedica, jer kod opeklina treba nekoliko dana da se vidi koliko su duboke i da li će biti potrebno dodatno liječenje! – rekao je sanacijski upravitelj Klaićeve, Zoran Bahtijarević.

Jedno dijete je upućeno na ambulantno liječenje i njegove opekline će se sanirati ambulantno.

Ravnateljica dječjeg vrtića Vrbik Davorka Crnković u izjavi za HINA-u ispričala je da su djeca u aktivnosti s odgajateljicom radila pokuse o agregatnim stanjima.
– Prilikom te aktivnosti odgajateljica je očito stavila kipuću vodu. Bila je u vrču, a djeca su bila radoznala, netko se malo više nagnuo i očito se taj vrč prolio nakon čega su djeca dobila opekline,- kazala je.
Crnković je istaknula da je odgajateljica u šoku i stresu i da će joj biti pružena psihološka pomoć te ustvrdila da se radi o krivoj procjeni.
Dodala je da roditelji zasad ništa ne komentiraju te da su zadovoljni jer su u vrtiću brzo reagirali i pozvali hitnu pomoć kada su uvidjeli da nisu u mogućnosti sanirati te ozljede.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/HINA

Foto/Video: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply