JUNIORSKA LIGA PRVAKA: Juniori Dinama u osmini finala igrat će protiv Anderlechta u Belgiji!

JUNIORSKA LIGA PRVAKA: Juniori Dinama u osmini finala igrat će protiv Anderlechta u Belgiji!

Osam klubova izborilo je direktni plasman u osminu finala UYL nakon grupne faze natjecanja, dok se ostalih osam klubova za ovu fazu Lige prvaka mladih borilo u play-offu.

– Moram priznati da smo dobili jednog od najtežih i najneugodnijih protivnika. Iskreno, nismo željeli njih izvući za osminu finala Lige prvaka mladih. Moj pomoćnih Ivo Milić, kojem iznimno vjerujem, pratio je utakmicu Anderlechta i Arsenala i kaže da su izuzetno dobri i najopasniji od svih momčadi. Vjerujem mu jer ima dobro oko i dobar je u tome tako da znamo unaprijed da smo dobili najneugodnijeg protivnika – rekao je trener juniora Mario Cvitanović pa nastavio: – Igramo jednu utakmicu i to u gostima, a osim toga Anderlecht je poznat po vrhunskoj nogometnoj školi. Kvalitetno rade, proizvode puno kvalitetnih igrača i baziraju se na tome. Potvrda njihove kvalitete svakako je upravo ta 2:0 pobjeda protiv jakog Arsenala u play-offu.

– Respektiramo ih, ali radi se o jednoj utakmici i mi u Belgiju sigurno idemo isključivo po pobjedu. Moramo biti pametniji nego u zadnjoj utakmici protiv Bayerna na Maksimiru i moramo se postaviti tako da želimo samo pobjedu. Kažem, igramo jednu utakmicu, na gostovanju, i ne smije biti drugačijih razmišljanja. Mi ćemo se pripremiti i napraviti sve da budemo spremni za tu utakmicu i pobjedu.

Za kraj je trener spomenuo i jednu zanimljivost iz svoje karijere: – 2004. godine bio sam pred potpisom upravo za Anderlecht, ali ipak nisam potpisao. Nadam se da će ovoga puta povratak iz Belgije u Zagreb ipak za mene biti radosniji.

U osmini finala igra se po jedna utakmica, a datumi odigravanja utakmica su 22./23. veljače.

Ždrijebom u Nyonu određeni su parovi iduće faze UEFA Youth league, a u nastavku donosimo popis svih parova.

PSV – Roma

Pribram – Benfica

Anderlecht – Dinamo

Lyon – Ajax

Chelsea – Valencia

Real Madrid – Manchester City

PSG – Middelsbrough

Barcelona – Midtjylland

Tekst: GNK Dinamo

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply