Tribina o pravima starijih osoba

Tribina o pravima starijih osoba

Tribina o pravima starijih osoba održat će se sutra, 11. veljače, u  10.30 sati, u mjesnom odboru Petar Zrinski, Primorska 32.

Pozvani su svi koji žele saznati pripada li im neko pravo, mogu li  dobiti dodatak na mirovinu, zapeli su s dokumentacijom i ne znaju kako  dalje ili žele postaviti pitanje predstavniku Centra za socijalnu skrb  ili Sindikata umirovljenika.

Prethodna tribina pokazala je da je najveći broj starijih osoba zainteresiran za probleme vezane uz ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Projekt informiranja starijih na području Donjeg grada provodi Udruga  PROMEZA, a motiviran je porastom broja starijih osoba u ukupnoj  populaciji. Gledano po gradskim četvrtina u gradu Zagrebu, na temelju  Popisa stanovništva iz 2011. godine, tendencija je starenja naročito  izražena u četvrtima Donji Grad i Gornji Grad – Medveščak, naročito  žena. Indeks  starenja u četvrti Donji Grad je 240,5, a u četvrti  Medveščak 193,4. Dostupnost informacijama o njihovim pravima većem  dijelu starijih osoba je otežana zbog njihove lošije mobilnosti i  nedostatne informatičke pismenosti.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply