Doajen njemačke koreografije Raimund Hoghe u Zagrebu

Doajen njemačke koreografije Raimund Hoghe u Zagrebu

U okviru Queer Zagreb Sezone, novi rad, jedan od najcjenjenijih europskih koreografa Raimunda Hoghea moći će se pogledati 10. veljače u 20 sati u dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti, u Frankopanskoj 22.

Programski blok Queer Zagreb Sezone u veljači se otvara izvedbom Raimunda Hoghea, kojoj slijede nove izvedbe Nečastivih hrvatskog koreografa Brune Isakovića, te re-izvođenje performansa Marine Abramović, u izvedbi Ine Sladić.

Raimund Hoghe djeluje kao koreograf i plesač već  više od dva desetljeća tijekom kojih je osvojio priznanje na svjetskoj razini. Nakon sola posvećenog Judy Garland “An Evening with Judy”, kojeg je Domino 2012. predstavio zagrebačkoj publici, Hoghe sada radi s četvero svojih najdražih plesača:  Ornellom Balestrom, Marion Ballester, Emmanuelom Eggermontom te Takashiem Uenom. A Hoghe će se, jednako kao i njegov najbliži umjetnički suradnik, Luca Giacomo Schulte, također vratiti na plesni pod.

Biografije i osobnosti plesača iz Japana, Francuske, Italije i Njemačke su u fokusu ovog djela – zajedno s glazbenom lepezom iz različitih perioda i država.  Gudački kvartet Franza Schuberta „Der Tod und das Mädchen“ i „Sarabande“ Georga Friedricha Händela ovdje imaju posebnu ulogu, kombinirani s talijanskim kanconama, japanskim hitovima i songovima iz američkih mjuzikla. Time ovaj „kvartet“ publiku vodi na putovanje kroz različita razdoblja i kulture, predstavljajući ljudske razlike i sličnosti i progovara o smrti dok istovremeno slavi život.

Foto: Queer Zagreb

Leave a Reply