Priopćenje gradonačelnika Bandića na ocjenu Povjerenstva za sprječavanje sukoba

Priopćenje gradonačelnika Bandića na ocjenu Povjerenstva za sprječavanje sukoba

Priopćenje gradonačelnika Milana Bandića, koje se odnosi na ocjenu Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa koje je kaznilo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s 30.000 kuna jer je u srpnju prošle godine promijenio uvjete za besplatno oglašavanje stranaka u svrhu izborne promidžbe.

Priopćenje prenosimo  u cijelosti.

Poštovani,

 Povodom današnje javne sjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa ističem da u cijelosti ostajem kod svih ranijih očitovanja, a posebno kod toga da predmet ocjene Povjerenstva ne mogu biti opći akti jedinica lokalne (regionalne) samouprave kao ni zakoni koje donosi Hrvatski sabor.

 Vjerujem da će Povjerenstvo u cijelosti primijeniti standarde odlučivanja kakve je formiralo u nedavnom postupku protiv bivšeg ministra financija Borisa Lalovca, koji je bio idejni začetnik, predlagatelj i branitelj propisa kojim se postiže posebna zaštita članova skupine građana kojoj i sam pripada, a u kojem postupanju povjerenstvo nije pronašlo sukob interesa.

 U postupanju koje mi se predbacuje kao teret, a kako je i samo Povjerenstvo zaključilo, postupao sam u cijelosti zakonito i u okviru svojih ovlasti, a smatram i sukladno autonomiji odlučivanja na razini lokalne samouprave i prava na ustavom zajamčeno udruživanje radi ostvarenja i zaštite političkog uvjerenja.

 Radi interesa javnosti smatram potrebnim ponoviti da je Pravilnik o kojem je riječ izmijenjen tako da obuhvaća i primjenjuje se na sve vrste političkog djelovanja gdje je stranka, kojoj sam na čelu, samo jedan od istih sudionika, pa nema govora o pogodovanju samo jednoj stranci kako je u javnosti stvoren pogrešan dojam.

 Gradonačelnik Grada Zagreba

                                                                                                              Milan Bandić

Leave a Reply