ANDRIJA MIKULIĆ: Financiranje sporta treba biti transparentno i nedvosmisleno!

ANDRIJA MIKULIĆ: Financiranje sporta treba biti transparentno i nedvosmisleno!

U  Staroj gradskoj vijećnici, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić  primio je izaslanstvo Hrvatskog  akademskog športskog kluba „Mladost“ Sveučilišta u Zagrebu, tema razgovora je analiza stanja u sportu Grada Zagreba i  planovi  rada HAŠK-a Mladost.

– Primili smo predstavnike Hrvatskog  akademskog športskog kluba „Mladost“, koji je institucija ne samo u Gradu Zagrebu nego i u Hrvatskoj, klub koji ima tradiciju staru 100 godina. Tema ovog razgovora je bila strategija razvoja sporta kako na razini grada Zagreba, tako i na državnoj razini. Razgovarali smo o tome da se treba zalagati kako bi se profesionalni sport, odvoji od amaterskog i kako bi financiranje trebalo biti transparentno i nedvosmisleno.- rekao je Andrija Mikulić,  potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

-Mi smo donijeli svoju strategiju razvoja športa i nadamo se da će isto tako biti dobro došla strategija koja će se raditi u Gradu Zagrebu, kako bi Zagreb i dalje bio jedan od boljih centara u zemlji.- rekao je  Damir Karlović, dugogodišnji predsjednik HAŠK-a.

Ovo je prvi sastanak koji se održao na temu strategije i razvoja športa u Zagrebu, a kako je najavio potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, ovakvih sastanaka biti će još kako bi sport u Zagrebu, bio što bolji za sve one koji se njime bave.

Predstavnici Hrvatskog  akademskog športskog kluba „Mladost“ Sveučilišta u Zagrebu, Andriji Mikuliću, potpredsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba poklonili su monografiju 100 godina športa na Sveučilištu u Zagrebu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply