Milan Bandić pustio u rad vodospremu Cerje

Milan Bandić pustio u rad vodospremu Cerje

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu direktorica Vodoopskrbe i odvodnje  Štefice Mihalic, pustio je u funkciju vodospremu Cerje koja je izgradnjom mjernog regulacijskog okna na Čulinečkoj i pripadajućih magistralnih cjevovoda konačno spremna za punu funkciju. Za građane istočnog dijela Zagreba to znači sigurniju i kvalitetniju opskrbu vodom.

– Ovom vodospremom Sesvete, te istočni dio Grada Zagreba imat će kvalitetniju i sigurniju opskrbu vode.- rekla je Štefica Mihalic, direktorica Vodoopskrbe i odvodnje.

-Prije dvije godine pustili smo građevinski dio ovog objekta u pogon, a danas puštamo kompletnu vodospremu. Ova vodosprema druga je po veličini u gradu Zagrebu, ja sam presretan kao malo dijete što danas puštamo vodospremu u pogon.- rekao je Milan Bandić.

Radovi na vodospremi Cerje započeli su 22.ožujka 2014. godine, na Svjetski dan vode, izgradnjom magistralnog cjevovoda u dužini od 14 km, s pripadajućim mjernim regulacijskim uređajima i ostalom opremom, a ukupna investicija iznosi oko 94 milijuna kuna.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply