Gradonačelnik Bandić primio predstavnike Medžlisa Islamske zajednice

Gradonačelnik Bandić primio predstavnike Medžlisa Islamske zajednice

U povodu 20. obljetnice od osnivanja Medžlisa Islamske zajednice i u godini u kojoj se obilježava 100. godišnjica pravnog i institucionalnog priznanja islama u Hrvatskoj, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice, predvođeni predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Gzimom Redžepijem i muftijom Ševkom Omerbašićem, predali su u Gradskoj upravi zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću Zahvalnicu za nesebičnu podršku, dugogodišnje prijateljstvo i povjerenje prema Islamskoj zajednici u Zagrebu.

Gzim Redžepi i muftija Ševko Omerbašić istaknuli su gradonačelnikov doprinos za otvaranje dječjeg vrtića, gradnju nogometnog igrališta i postavljanje spomenika poginulim Bošnjacima u Domovinskom ratu u okviru Islamskog centra, te pomoć u radu islamske gimnazije, kao djelovanje i otvorenost prema muslimanima u Zagrebu zbog čega ugodno žive i osjećaju se kao dio ovoga grada.

– Grad Zagreb je glavni pokrovitelj Svjetskog natjecanja učača Kur’ana koje će se održati 1. listopada ove godine,- dodao je Gzim Redžepi, naglasivši da je Zagreb prvi grad u nemuslimanskoj državi u kojem se održava ovo natjecanje.

Zahvalivši se gostima gradonačelnik Bandić je napomenuo da svi zajedno moramo živjeti zajedništvo, a ne samo zastupati ga, jer to je jedini način za miran suživot i izbjegavanje zla i tragedija koje se u zadnje vrijeme događaju u Europi i svijetu.

– Multikulturalnost i zajedništvo su bogatstvo našega grada koje trebamo njegovati, čuvati i poštivati, jer zbog njih je Zagreb grad u kojem se u bilo koje doba noći može kretati u svim dijelovima grada, što nije čest slučaj u drugim europskim gradovima!-kazao je gradonačelnik Bandić.

Tekst: Zagreb.hr/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply