OPERATIVNI STOŽER ZIMSKE SLUŽBE: Gradonačelnik Bandić zahvalio se svima koji sudjeluju u čišćenju snijega!

OPERATIVNI STOŽER ZIMSKE SLUŽBE: Gradonačelnik Bandić zahvalio se svima koji sudjeluju u čišćenju snijega!

U glavnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održana je sjednica Operativnog stožera Zimske službe. Sjednici stožera među ostalima su prisustvovali, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnik Gradskog ureda za promet i voditelj operativnog stožera Zimske službe, Dinko Bilić, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

– Dobro jutro radni narode Zagreba, 6 sati je! Drago mi je da smo zajedno, davno jednom jedan čovjek slao dijete po vodu i tuče ga. Upita ga drugi čovjek: “zašto ga tučeš”, a on mu odgovori: “badava ga tući kad razbije vrč!” E zato smo mi jutros ovdje!- rekao je gradonačelnik Milan Bandić na početku je sastanka Operativnog stožera Zimske službe.

Gradonačelnik se zahvalio svim djelatnicima Zimske službe  i svim podružnicama na svemu što su napravili u ovih pet dana od kada je snijeg prekrio Zagreb. Zahvalio se građanima koji su očistili ispred svojih kuća i stanova, ali i onima koji nisu očistili ništa.

– Nećemo kažnjavati nikoga, jer od novaca od kazni nemamo ništa. Educirat ćemo građane toliko dok im to ne uđe u krv da to očiste radi njih svih samih jer ne čiste oni zbog nas već zbog svoje ulice i zbog sebe! – poručio je gradonačelnik Bandić Zagrepčanima.

Pravne osobe, tvrtke, odnosno poduzeća koja ne očiste snijeg ispred svojih vrata dobit će račun od Zagrebačkog holdinga jer će taj snijeg očistiti pripadnici Zimske službe.

– Sve razpoložive nezaposlene osobe s burze i studente trebate angažirati da se danas i sutra očiste sva parkirališna mjesta u Gradu i ulazi u bolnice, Domove zdravlja, škole i vrtiće! – kazao je gradonačelnik Bandić.

Nakon gradonačelnika Bandića, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta, Ante Todorić izvjestio je prisutne o svemu što je do sada napravljeno i o planiranim radovima u Zagrebu.

– U toku ovih pet dana snijega, prometnice su svih dana bile u dobrom stanju i nije bilo većih poremećaja u prometu. Jutros smo već obavili čišćenje i sanaciju prometnica prvoga reda, nastavit ćemo dalje s ćišćenjem prometnica drugoga reda, a tokom dana ćemo nastaviti s čišćenjem i odvozom snijega. – rekao je Ante Todorić.

Do jučerašnjeg dana, Zimska služba je potrošila 8700 tona soli, a kad jutros dođu sve ekipe u bazu napravit ćemo rekapitulaciju, ali pretpostavljam da smo do sada potrošili negdje između 9500 i 10 000 tona soli i oko 5000 tona sipine. – kazao je Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta.

Voditelj operativnog stožera Zimske službe, Dinko Bilić izvjestio je kako javni gradski prijevoz funkcionira bez zastoja i poteškoća. Tijekom dana će se krenuti sa odvozom snijega iz užeg centra grada i s nogostupa.

Na kraju je gradonačelnik Bandić pozvao sve nezaposlene i studente da se jave na besplatni telefon 072 500 400 i zarade koju kunu čisteći snijeg!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

 

Leave a Reply