NOĆNO SKIJANJE NA SLJEMENU: Bandić otvorio, a Slavko Kojić isprobao Crveni spust!

NOĆNO SKIJANJE NA SLJEMENU: Bandić otvorio, a Slavko Kojić isprobao Crveni spust!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić simbolično je uz Zdjelarevićev pjenušac otvorio tradicionalno besplatno noćno skijanje u povodu početka skijaške sezone na Sljemenu. Crveni spust za građane je otvoren svaki dan od 9 do 16 sati, a noćno skijanje  je utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata, skijalište će biti otvoreno naredna dva mjeseca, sve dok bude uvijeta za skijanje. Cijena dnevne skijaške karte je 70 kuna! 

– Jako sam zadovoljan sa svim Crveni spust je spreman za građane, a još bi bio zadovoljniji da smo danas odradili prvi i drugi lauf Snježne kraljice, ali dogodilo se to što se dogodilo! Jutros je otvoreno skijalište za građane, a tradicionalno prvo noćno skijanje za građane je uvijek besplatno! Svrha ovog projekta na Sljemenu je od prvog dana bila približiti Sljeme Zagrepčanima, i Zagrepčane dovedemo na Sljeme, a onda se dogodio i Svjetski kup i Bog nas je pomazio devet godina s vremenom da se Snježna kraljica mogla održati! Iduće godine ćemo imati više sreće i Svjetski kup će doći na Sljeme! – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

– S prvim slijedećeim minusom topovi su smješteni na Činovničku livadu i čim vremenske prilike dozvole zasniježit ćemo i tu stazu za građane, pa onda Zeleni spust. Vode imamo dovoljno i samo se čeka dovoljno minusa da zasniježimo sve staze!- rekao je Igor Žiljak, voditelj skijaških staza na Sljemenu.
Djeca se mogu sanjkati na Činovničkoj livadi tamo ima prirodnog snijega, ali s obzirom na najave kiše za vikend snijeg će se tamo otopiti.

– Crveni spust je dovoljno dobro zasniježen umjetnim snijegom pa njemu toplo vrijeme i kiša neće smetati i građani će se moći skijati!- kazao je Igor Žiljak.

Gradonačelnik Bandić ne skija, ali zato je gradski ministar financija Slavko Kojić došao spreman za isprobati Crveni spust.

– Nema skijališta na zemaljskoj kugli na kojem nisam bio. Skijam od 33 godine, a sada imam 64 pa izračunajte koliko dugo skijam! Crveni spust je prekrasna staza, i može se usporediti sa svim svjetskim stazama, ali nažalost Sljeme ima samo jednu stazu! – kazao je Slavko Kojić i odskijao niz Crveni spust

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply