Milan Bandić: noćno skijanje na Sljemenu, na otvaranju sezone za građane besplatno!

Milan Bandić: noćno skijanje na Sljemenu, na otvaranju sezone za građane besplatno!

 Skijaška sezona na Sljemenu počet će u utorak, 5. siječnja otvaranjem Crvenog spusta za građane u 9 sati, a u povodu početka sezone noćno skijanje od 19 do 22 sata bit će besplatno, najavio je u ponedjeljak na Sljemenu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i izrazio žaljenje zbog otkazivanja Snježne kraljice koja je, napomenuo je, trebala biti održana upravo 5. siječnja.

– Besplatno noćno skijanje je dar građanima, a održat će se 5. siječnja na dan kada se trebala održati Snježna kraljica,- rekao je Bandić  na Sljemenu, nakon što je sa sarajevskim gradonačelnikom Ivom Komšićem obišao Crveni spust.

– Mi ujutro otvaramo skijalište na Sljemenu za naše sugrađane, znači mogli smo održati komotno svjetski kup,- rekao je dodajući kako ne zna zašto je donijeta odluka da se Snježna kraljica otkaže.  – Ali eto, to znaju oni koji su je otkazali, to ide na njihovu dušu,- rekao je Bandić.

 Grad Zagreb bi za Snježnu kraljicu da je održana uložio oko osam milijuna kuna, a zaradio bi dva do tri puta više, rekao je i poručio kako je uvjeren da će se iduće godine Snježna kraljica održati.

Voditelj skijaških staza na Sljemenu Igor Žiljak istaknuo je kako će građani na Crvenom spustu koji je pokriven u prosjeku sa 70 centimetara snijega moći skijati svaki dan od 9 do 16 sati, a noćno skijanje bit će utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata. Ako će biti niske temperature, u četvrtak ili petak za skijanje bi trebala biti pripremljena i Činovnička livada, a nakon toga zasnježit će se i Zeleni i Plavi spust, najavio je Žiljak, a Bandić pozvao Zagrepčane da dođu i uživaju u zimskim radostima.

Gradonačelnik  Sarajeva Ivo Komšić je rekao da je sljemenska skijaška staza vrlo atraktivna. Rekao je da je Sarajevo 2019. domaćin Europskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF-a i zbog toga se žele upoznati s organizacijom Snježne kraljice.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply