MILAN BANDIĆ: imamo najbolju zimsku službu u Europi, ovo je za nas ubod komarca!

MILAN BANDIĆ: imamo najbolju zimsku službu u Europi, ovo je za nas ubod komarca!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je glavnu bazu Zimske službe na Žitnjaku. Snijeg koji pada u Zagrebu nije uzrokovao poteškoće u prometu, a na prometnicama je svih 235 ekipa iz 14 baza Zimske službe Grada Zagreba.

– Prvi snijeg nas nije iznenadio svih 235 ekipa zimske službe je na terenu, imamo dovoljno zaliha soli i sipine (umrvljenog kamena, op.a.). Jednostavno rečeno spremni smo i ne očekujemo neke veće probleme u prometu, a prema meteorološkoj prognozi za vremenske prilike koje slijede idućih dana ovo je za nas generalna proba!- izjavio je Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta, Zagrebačkog holdinga.

Prema meteorološkoj prognozi u Zagrebu bi trebao do nedjelje u podne padati snijeg pa će se onda razvedriti, pa će onda u ponedjeljak, 4. siječnja i utorak, 5. siječnja opet padati snijeg, a nakon toga dolazi do smirivanja vremena i zatopljenja.

– Ništa, to je ubod komarca, ovo je malo treninga i mi ćemo sve ovo riješiti. Mi imamo uigrane ekipe najbolje obučene ljude kojima se i ovom prilikom zahvaljujem. imamo najbolju zimsku službu u Europi i najbolje obučene ljude, i najčistije uliice u Europi!- naglasio je gradonačelnik Bandić prilikom obilaska Zimske službe.

Gradonačelnik Milan Bandić je pozvao sugrađane da očiste snijeg ispred svojih vrata!

– Nećemo kažnjavati ljude što nisu očistili snijeg, već ćemo samo upozoravati, pozivam Zagrepčane da očiste prvenstveno zbog sebe.- rekao je gradonačelnik Bandić.

Voditelj Zimske službe Hasan Džombić novinarima je predstavio i centar Zimske službe odakle se upravlja cijelom zimskom službom.

– Iz ovog centra se naziva svih 14 baza, prati se stanje na terenu i na prometnicama Putem gps dežurni prati sve ekip na terenu. Preko ovog centra se daju nalozi i trenutno je svih 235 ekipa na terenu. radimo od 17,20 kad smo dali nalog za prometnice brdskih autobusnih linija, a od 18 sati za linije u nizinskom dijelu područja Grada Zagreba. Zimska služba je dužna u roku od 5-8 sati očistiti snijeg nakon prestanka oborina u u prvom i drugom nizinskom lokalitetu Zagreba, a u brdskim dijelovima Grada Zagreba u roku od 24 sata nakon prestanka oborina!- kazao je na kraju voditelj zimske službe Hasan Džombić.

Dežurni telefoni Zimske službe na koji se građani mogu javiti su 01/ 642 22 27, i 01/64 22 28. Svaka od 14 baza ima svoje brojeve telefona i na internetu građani mogu vidjeti tko čisti njihovu ulicu i mogu nazvati te brojeve telefona.

– Građani mogu nazvati i besplatni telefon call centar Zagrebačkog holdinga 072 500 400, gdje se isto mogu dobiti informacije!- rekla je predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply