Zoolimpijada u zagrebačkome ZOO-u

Zoolimpijada u zagrebačkome ZOO-u

Zagrebački Zoološki vrt pozvao je osnovnoškolce od drugog do šestog razreda da tijekom zimskih praznika dođu na Zoolimpijadu.

To je, kako ističu u priopćenju, edukativni program koji u djeci razvija zdrav natjecateljski duh i timski rad.Zoolimpijada će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavati od 2. do 10. siječnja 2016.

Riječ je o jednodnevnom programu koji će trajati od osam do 15 sati, a djeci su osigurani užina, slastica i čaj. U skupini koju će voditi po dva edukatora bit će 24 djece.

Edukatori ZOO-a najavljuju kako su za sudionike Zoolimpijade osmislili nove uzbudljive igre nadahnute životinjskim svijetom koje će od njih tražiti snalažljivost, brzinu, znanje i timski rad.

Kažu da će posebno zanimljiv biti poligon kroz koji će djeca učiti kako se hrane zmije te pronalaze njihova jaja. “Kako bi stigla na sigurno, djeca će u ulozi sjevernog medvjeda preskakivati sante leda koje se tope, a znanje će pokazati odgovarajući na zagonetke poput mudrih sova”, najavljuju u ZOO-u.

Djeca će kroz igre prikupljati bodove, a svako dijete na kraju dana očekuje odličje. Kako bi se školarci potaknuli da na Zoolimpijadu dođu s prijateljima, edukatori su osmislili nagradnu igru “Zoovem te u ZOO”. Najsretnije sudionike očekuju vrijedne nagrade zahvaljujući kojima će, kako kažu u ZOO-u, mališani “još jače zavoljeti svijet životinja”.

 Ulaznice za Zoolimpijadu mogu se rezervirati na telefon 01 77 88 534 i kupiti u Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb), kaže u priopćenju zagrebački ZOO.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply