ŽELIM ŽIVOT: Pozivima građana prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna

ŽELIM ŽIVOT: Pozivima građana prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna

Deseti jubilarni koncert Želim život okupio je više od 20.000 ljudi koji su na glavnom zagrebačkom trgu u raspjevanom ritmu podržali rad Zaklade Ana Rukavina.

Građani su tijekom koncerta ponovno pokazali da imaju veliko srce te su humanitarni broj 060 9000 nazvali više od 192.000 puta i tako donirali više od 1,2 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade.

„Hvala svim dobrim ljudima koji su nam se pridružili na Trgu i podržali nas u našem radu. Podrška i pomoć naših sugrađana koju nam nesebično pružaju već devet godina nedavno je omogućila da iz hrvatskog Registra ostvarimo 58. transplantaciju krvotvornih matičnih stanica. To za oboljele znači novu šansu za život, a nas potiče na još uporniji i ustrajniji rad kako bismo omogućili da se Anin san i dalje nastavi ostvarivati“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Pod voditeljskim palicama poznatih lica Nove TV, građani su uživali u ritmovima poznatih lica domaće estrade poput Severine, Gibonnija, Mejaša, Parnog Valjka, Psihomodo Popa, Maje Šuput, Vatre, Halida Bešlića, Ivana Zaka te Frajli.

Iz call centra u kavani Johann Franck javljala su se ugledna lica iz hrvatskog javnog života kojima su se pridružili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić .

Zahvaljujući radu Zaklade Ana Rukavina i pomoći građana, hrvatski Registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji više od 50.000 potencijalnih darivatelja.

Diljem Hrvatske Zaklada Ana Rukavina organizirala je 292 javne akcije upisa u Registar iz kojeg je izdano 58 transplantata za oboljele diljem Hrvatske i svijeta. Ove brojke Zakladu potiču na daljnji rad  i pravi su dokaz da su raspjevani građani u centru Zagreba imali i više nego dobar razlog za slavlje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: IngaĆUŽIĆ/ZNA.HR/Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply