Bandić: Ja ću sebe uspavati, ako mačke uspavljuju u Dumovcu

Bandić: Ja ću sebe uspavati, ako mačke uspavljuju u Dumovcu

Ja ću sebe uspavati, ako mačke uspavljuju u Dumovcu, poručio je u utorak na sjednici Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuvši da se u tom skloništu za napuštene životinje zbog nedostatka smještajnih kapaciteta injekcijama ubijaju mačke.

SDP-ova gradska zastupnica Silva Žele rekla je da ovih dana udruge za zaštitu životinja po društvenim mrežama upozoravaju građane da ozlijeđene ili napuštene mace ne prijavljuju Dumovcu i ne vode tamo jer ih u tom skloništu zbog nedostatka prostora, odnosno zbog neprilagođenosti prostora, na kraju uspavaju.
“Mislim da je to jedna ružna slika za Zagreb. Ono što se dugo priča, nikako da se napravi”, rekla je Žele te pitala Bandića zašto nikako da se napravi sklonište za mačke te ima li šanse i mogućnosti da se u Dumovcu proširi prostor kako bi se i za mačke osiguralo sklonište. Rekla je kako smatra da je to gradu Zagrebu prijeko potrebno i zbog kontrole bolesti i sterilizacije.
“Vi ste mene sada zabrinuli. Kaj u Dumovcu rade, uspavljuju životinje? A tko vam je to rekao? Nemojte, molim vas, danas ćemo popodne otići  tamo i vidjet ćemo evidenciju koja je mačka uspavana i kada. Nemojte vjerovati. Ne uspavljuju se mačke u Dumovcu. U Dumovcu je njima ljepše nego meni kući”, rekao je Bandić. Pitao je zastupnicu Žele je li kada bila u Dumovcu te ju pozvao da danas popodne kada završi sjednica Gradske skupštine ode s njim u Dumovec.
“Ja ću sebe uspavati, ako mačke tamo uspavljuju”, istaknuo je Bandić. Zastupnici Žele je poručio neka ne radi bunu s govornice Gradske skupštine.
Žele je na aktualnom satu skupštinske sjednice rekla i kako smatra da je krajnje vrijeme da svaka gradska četvrt u Zagrebu dobije jedan ograđeni park gdje bi građani mogli pustiti svoje kućne ljubimce da se na miru igraju i prošetaju.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply