Justin Bieber 9. studenog 2016. u Areni Zagreb

Justin Bieber 9. studenog 2016. u Areni Zagreb

Jedna od najpoznatijih pop zvijezda, kanadski pjevač i kantautor Justin Bieber održat će 9. studenoga 2016. u Areni Zagreb koncertni spektakl koji će učiniti Zagreb jednom od glavnih europskih pozornica, najavljeno je u srijedu u Zagrebu.

 “Sretan sam i ponosan što mogu predstaviti za nas jedan veliki događaj kakav već dugo nije realiziran u Hrvatskoj”, kazao je na konferenciji za novinare u hotelu Sheraton organizator Joe Bašić, direktor tvrtke MPG. Događanje takve razine predstavit će Hrvatsku kao jednu od glavnih europskih pozornica i privući pozornost cijelog svijeta, dodao je.

Bieber je veliko glazbeno ime, prisutan na sceni već više od deset godina, a njegov posljednji studijski album “Purpose” jedan je od najuspješnijih albuma u povijesti glazbe, napomenuo je Bašić.

U Areni Zagreb nastupit će 9. studenoga 2016. u sklopu turneje “Purpose World Tour”, a organizatori su se potrudili da ulaznice za zagrebački koncert budu među najjeftiijima u Europi, kako bi potaknuli što više ljudi iz okolnih zemalja da na koncert dođu upravo u Hrvatsku, istaknuo je Bašić, napomenuvši da se trošak Bieberova dolaska broji “u milijunskim iznosima”.

Bieber će u Zagrebu nastupiti s posebnim gostima čija će imena biti objavljena tek na dan koncerta, a Bašić je najavio kapacitet dvorane od više od 17 tisuća ljudi, dva stagea, fan pitove, nekoliko VIP paketa, poseban paket cjelodnevnog druženja s Bieberom.

Početak prodaje prvih ulaznica najavio je direktor Eventima Damir Vranić i to već od srijede u 16 sati, ali samo paketa koji nudi ulaznicu uz članstvo za Fun Club Justina Biebera i to isključivo putem weba, te zaključno s četvrtkom 17. prosinca u 22 sata.

Nakon toga, od petka 18. prosinca u 9 sati ujutro kreće standardna regularna prodaja običnih ulaznica i ulaznica za tri VIP paketa “koji nude zanimljive opcije druženja sa zvijezdom, izrade selfija i pozicije nabliže Justinu”, a moći će se kupiti i on-line i fizički, na više od pet tisuća prodajnih mjesta, kazao je Vranić.

Najjeftinija karta stajat će 365 kuna, cijena karte za VIP ložu iznosit će 1465 kuna, a jedan od kurioziteta VIP paketa bit će 20 ulaznica po cijeni od 14020 kuna.

Bieber “tek prvi u nizu”

Dvadesetjednogodišnji Bieber proslavio se već prvim albumom “My World” (2009.), čija je prodaja dosegnula platinaste naklade i koji mu je osigurao titulu prvog glazbenika čijih je čak sedam pjesama s debitantskog albuma uvršteno u Billboardovu top 100 ljestvicu. Uslijedili su drugi studijski album “Under the Mistletoe” (2011.), te “Believe” (2012.). U Zagreb dolazi u sklopu turneje na kojoj promovira svoj upravo objavljen četvrti studijski album “Purpose” (2015.), jedan od najprodavanijih albuma godine.

Glazbeni kritičar Hrvoje Horvat istaknuo je kako je riječ o prvoklasnoj svjetskoj pop zvijezdi koja prodaje ploče u milijunskim nakladama, izdaje velike hitove i čiji svaki potez izaziva veliku pozornost javnosti.

Bieber ruši sve rekorde u broju obožavatelja, ali i na društvenim mrežama – na Instagramu ima 49 milijuna fanova, a na Facebooku čak 74 milijuna, njegovi albumi tjednima ne silaze s vrhova glazbenih ljestvica, a na rasprodanim koncertima prati ga vojska obožavatelja koja uglas pjeva stihove hitova.

“Imamo posla s aktualnom pop zvijezdom koja ovamo dolazi u trenutku svoje najveće svjetske slave, rock zvijezdom ‘teške kategorije’ koja može napuniti velike dvorane od više od 15 tisuća ljudi, pa utoliko taj projekt ima daleko veće značenje za Hrvatsku”, ocijenio je Horvat.

Direktor Arene Zagreb Sretan Šarić ocijenio je kako će taj koncert obilježiti početak novog razdoblja za tu dvoranu, “jednu od najljepših u Europi”. Luka Benko iz Turističke zajednice Grada Zagreba složio se kako je riječ o spektaklu “kakav Zagrebu i Hrvatskoj treba”. No, to nije samo regionalno bitan projekt budući da je riječ o pravoj svjetskoj megazvijezdi i Grad Zagreb učinit će sve u smislu potpore i oglašavanja koncerta kako bi podržao taj projekt, poručio je.

Bašić je istaknuo kako je Bieber prva glazbena megazvijezda koju MPG dovodi u Hrvatsku, ali nikako i posljednja. “Ne namjeravamo stati na Bieberu. MPG agencija zainteresirana je organizirati tri do pet međunarodnih nastupa u Hrvatskoj godišnje, a od ‘top 10’ najvećih glazbenih izvođača u svijetu trenutno smo u kontaktu i pregovorima sa svima”, kazao je, otkrivši kako mu je najveća želja u Hrvatsku dovesti Brucea Springsteena.

Tekst: HINA

Foto: HINA/XOXO

Leave a Reply