Gradonačelnik Milan Bandić ugostio gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića

Gradonačelnik Milan Bandić ugostio gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića

U Gradskoj upravi gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se s delegacijom Novog Sada koju predvodio gradonačelnik Miloš Vučević.

Sastanku  su prisustvovali pročelnici Gradskih ureda  za financije Slavko Kojić, za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić,  za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, za zdravstvo Mirna Šitum i njezin zamjenik Gzim Redžepi, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar, ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština, član Vijeća za komunalne djelatnosti Novog Sada Vladimir Stojković, član Vijeća za kulturu Novog Sada Vanja Vučenović, član Vijeća za zdravstvo Novog Sada Zoltan Horvat, direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada Dejan Mandić i načelnik Uprave za financije Novog Sada Stanko Ljubičić.

Na sastanku je bila riječ o suradnji dviju gradova i razmjeni iskustava o ustroju komunalnih poduzeća.

– Drago mi je da smo ugostili gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i da smo dogovorili razmjenu iskustava u upravljanju komunalnim poduzećima i  tehnologiji služenja građanima grada Zagreba i Novog Sada.- rekao je Milan Bandić.

-Hvala gradonačelniku Bandiću na prijemu, na kojem smo razgovarali o konkretnim temama, kao što su komunalna poduzeća, zdravstvo, kultura, obrazovanje. Odredili smo radne timove koji će dalje biti u kontaktu i koji će održavati sastanke na relaciji Zagreb – Novi Sad. Današnja posjeta za nas je jako značajna, u kontekstu normaliziranja odnosa dviju država i naroda.- rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Delegacija Novog Sada, posjetit će Srpsku pravoslavnu gimnaziju na Sv. Duhu,  a u večernjim satima obići će Advent u Zagrebu, koji je nedavno proglašen za najbolju božićnu destinaciju u Europi.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply