EURO 2016: Hrvatska sa Španjolskom, Češkom i Turskom

EURO 2016: Hrvatska sa Španjolskom, Češkom i Turskom

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Europskog prvenstva 2016 u Francuskoj zajedno sa selekcijama europskog prvaka Španjolske, Turske i Češke, odlučio je ždrijeb u subotu u Parizu.

Prvi susret Hrvatska igra 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu protiv Turske, slijedi dvoboj sa Češkom u St. Etienneu 17. lipnja, a zadnji susret igramo sa Španjolcima 21. lipnja u Bordeauxu.
Hrvatska reprezentacija bila je smještena u drugu jakosnu skupinu, a “vatrenima” će ovo peti nastup na europskim smotrama – u Engleskoj (1996) i Austriji i Švicarskoj (2008) smo igrali četvrtinale, a u Portugalu (2002), te Poljskoj i Ukrajini (2012) nismo prošli skupinu.
Bit će to prvo europsko prvenstvo sa 24 nacionalne vrste nakon što je na posljednjih pet EP-a sudjelovalo po 16 ekipa. Reprezentacije su podijeljene u šest skupina po četiri reprezentacije, po dvije najbolje iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman u osminu finala.Prvenstvo otvaraju domaćin Francuska i Rumunjska na Saint Denisu 10. lipnja.
Program su vodili bivši francuski reprezentativac Bixente Lizarazu (45) i nizozemski as Ruud Gullit (53), a uz njih dvojicu ‘plesu kuglica’ asistirale su i druge zvijezde nogometa kao što su David Trezeguet, Antonin Panenka, Vicente Del Bosque, Oliver Bierhoff i Angelos Charisteas.
Ždrijeb se održao u Palais de Congres, a zbog nedavnih terorističkih napada na Pariz osiguranje je bilo dodatno pojačano.
SKUPINA A: Francuska, Albanija, Rumunjska, Švicarska
SKUPINA B: Engleska, Wales, Slovačka, Rusija
SKUPINA C: Njemačka, Sjeverna Irska, Poljska,Ukrajina
SKUPINA D: Španjolska, Turska, Češka, HRVATSKA
SKUPINA E: Belgija, Irska, Švedska, Italija
SKUPINA F: Portugal, Island, Mađarska, Austrija
Tekst: HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply